Συλλυπητήρια Ν. Δένδια – Κ. Φλώρου για την απώλεια του 40χρονου επισμηναγού

Συλλυπητήρια Ν. Δένδια – Κ. Φλώρου για την απώλεια του 40χρονου επισμηναγού

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξέφρασε τη θλίψη του, απευθύνοντας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θλίψη στις Ενοπλες Δυνάμεις σκόρπισε η απώλεια του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.

Σε ανάρτησή του στο X, ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του 40χρονου, απευθύνοντας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συλλυπητήρια εξέφρασε από την πλευρά του και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο X, χαρακτήρισε τραγική την απώλεια του επισμηναγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής του αεροσκάφους έκανε την αποχαιρετιστήρια πτήση με το Τ-2, διότι θα άλλαζε τύπο αεροπλάνου και θα πήγαινε στα Τ-6.

Ηταν πολύ έμπειρος εκπαιδευτής. Την πτήση παρακολουθούσε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένειά του, σύζυγος και δύο ανήλικα παιδιά. 

Μετά την πτώση ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, όπου και εντοπίστηκε η σορός του επισμηναγού.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή