Χωρίς Κασιδιάρη η τελετή ορκωμοσίας στην Αθήνα

Χωρίς Κασιδιάρη η τελετή ορκωμοσίας στην Αθήνα

Ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής πρόκειται να ορκιστεί «σε άλλον τόπο, άλλη στιγμή, για λόγους ασφαλείας»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του δημοτικού συμβουλίου στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έχει εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, δεν θα παραβρεθεί στην ορκωμοσία ενώ αναμένεται να ορκιστεί άλλη μέρα. Οπως δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, «σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία η ορκωμοσία του κ. Κασιδιάρη θα γίνει σε άλλον τόπο, άλλη στιγμή, πιθανώς για λόγους ασφαλείας».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε υποβάλει αίτημα αδείας από τη φυλακή όπου βρίσκεται ως καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 χρόνων και 6 μηνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία, το οποίο εγκρίθηκε. Αποφασίστηκε ωστόσο να ορκιστεί άλλη μέρα. Οι ανακοινώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης την ίδια ώρα που οι ακροδεξιοί υποστηρικτές του Κασιδιάρη είχαν οργανώσει εκδήλωση υποστήριξης, προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια των παρευρισκομένων στην ορκωμοσία. Υπενθυμίζεται ότι το 2014 στην ορκωμοσία του τότε δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη είχε παραστεί και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για την ίδια υπόθεση, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια. Πάντως, μετά την ορκωμοσία ο Ηλίας Κασιδιάρης έτσι κι αλλιώς αναμένεται να τεθεί σε αργία καθότι είναι καταδικασμένος.

«Δεν αφήνω την Αθήνα»

Ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με μήνυμά του προς τους δημότες της πρωτεύουσας τονίζει ότι θα ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση στο νέο δημοτικό συμβούλιο. «Παραδίδω τη διοίκηση του δήμου, δεν αφήνω την Αθήνα», τονίζει χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο έργο της δημαρχιακής του θητείας επισημαίνει ότι ο «πήχυς είναι πλέον ψηλά», προσθέτοντας ότι «η Αθήνα του 2023 απέχει παρασάγγας από αυτήν που παραλάβαμε το 2019». Ο κ. Μπακογιάννης απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες και την οικογένειά του για τη στήριξη και εύχεται στον νέο δήμαρχο να πετύχει στο έργο του. «Εύχομαι ολόψυχα η Αθήνα και η ζωή των δημοτών κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερη από τον προηγούμενο. Σε αυτό θα συμβάλω χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ηταν τιμή μου», κατέληξε στο μήνυμά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή