Σακελλαροπούλου για Ντελόρ: Ανεκτίμητη η κληρονομιά του – Θα συνεχίσει να εμπνέει τους Ευρωπαίους

Σακελλαροπούλου για Ντελόρ: Ανεκτίμητη η κληρονομιά του – Θα συνεχίσει να εμπνέει τους Ευρωπαίους

Η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο του Ζακ Ντελόρ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με τον θάνατο του Jacques Delors, η Ευρώπη χάνει έναν από τους ιδρυτικούς της πατέρες, έναν μεγάλο Ευρωπαίο και Γάλλο που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην κοινή μας μοίρα», επισημαίνει σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και προσθέτει: «Η ανεκτίμητη κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει τους Ευρωπαίους πολίτες και τις μελλοντικές γενιές».

Υπενθυμίζεται πως πέθανε χθες, σε ηλικία 98 ετών, ο Ζακ Ντελόρ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1985-1995), τον οποίο οι Γάλλοι αποκαλούσαν «σοφό οραματιστή» της Ευρώπης, ενώ έγινε γνωστός και με το προσωνύμιο «ο πατέρας του ευρώ».

Η κόρη του, Μαρτίν Ομπρί, δήμαρχος της πόλης Λιλ, δήλωσε: «Πέθανε στον ύπνο του το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του στο Παρίσι». 

Ως πρόεδρος της Κομισιόν, ο Ντελόρ υπήρξε ηγέτης με μεγάλη επιρροή στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, καθώς με επιμονή εφάρμοσε πολιτικές που προωθούσαν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, συνδέοντας τα κράτη-μέλη μεταξύ τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή