Σ. Φάμελλος: Οφείλουμε να καταθέσουμε πειστική πρόταση για τους πολίτες

Σ. Φάμελλος: Οφείλουμε να καταθέσουμε πειστική πρόταση για τους πολίτες

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. «για τα φαινόμενα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οφείλει να καταθέσει στο συνέδριό του νέα πολιτική πρόταση, μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας, που δεν θα περιορίζεται στην άσκηση αντιπολίτευσης αλλά θα δίνει και πρόταση προοδευτικής κυβερνητικής διεξόδου», αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος, στον ιστότοπο libre.gr, και εξηγεί:

«Μια πειστική πρόταση για την καθημερινότητα και το εισόδημα των πολιτών, για τις βασικές τους ανάγκες, δηλαδή την πρόσβαση σε υγεία, παιδεία και δημόσια αγαθά, όσο και για την πρόοδο, την ασφάλεια και την ευημερία στον τόπο μας, απέναντι σε μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις αλλά και την κλιματική κρίση που μεγεθύνεται. Και φυσικά θα περιλαμβάνει και την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη χώρα μας που δέχονται επίθεση από τον κ. Μητσοτάκη».

Ο Σωκράτης Φάμελλος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ. για τα φαινόμενα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι Ελληνες καταναλωτές, κάνοντας λόγο για «πληθωρισμό απληστίας στη χώρα μας που καλπάζει και μεταφράζεται σε υπερκέρδη αισχροκέρδειας για λίγους».

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «από το 2021 η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κάποιο ουσιαστικό μέτρο για τη μείωση τιμών».

«Αντίθετα, με τα διάφορα τύπου pass επέλεξε να επιδοτήσει την ακρίβεια, αφήνοντας ταυτόχρονα την αγορά χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, με πολλές στρεβλώσεις και χειραγώγηση τιμών προς τα πάνω», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θέτει, ενόψει της διεξαγωγής του Συνεδρίου και των ευρωεκλογών, και τις πολιτικές προτεραιότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Μια πολιτική κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών και με σύγχρονη μεταρρυθμιστική ταυτότητα. Για μια ισχυρή, δημοκρατική, σύγχρονη και ανθρώπινη πολιτεία, που δεν αφήνει κανέναν και καμία μόνο/μόνη και εγγυάται την ευημερία και την ποιότητα ζωής για όλους/όλες, με σχέδιο για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας και της κοινωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή