Μαρινάκης για Συρίγο: Μίλησε ως επιστήμονας – Δεν τίθεται θέμα παραίτησης

Μαρινάκης για Συρίγο: Μίλησε ως επιστήμονας – Δεν τίθεται θέμα παραίτησης

«Η Συνθήκη της Λωζάννης αποτελεί το στέρεο νομικό θεμέλιο που βασίζεται το πλαίσιο όλης της περιοχής», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Συνθήκη της Λωζάννης αποτελεί το στέρεο νομικό θεμέλιο που βασίζεται το πλαίσιο όλης της περιοχής», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ κληθείς να πάρει θέση για τις δηλώσεις του καθηγητή και βουλευτή της Ν.Δ., Άγγελου Συρίγου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει επικριτική αναφορά στις δηλώσεις Συρίγου υποστηρίζοντας ότι αποτελούν «δώρο στον Ερντογάν».

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, στη Διακήρυξη των Αθηνών γίνεται σαφής αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο καίριο, σημείο του οποίου είναι η Συνθήκη της Λωζάννης. Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Συρίγος μίλησε με την επιστημονική του ιδιότητα και δεν αναφέρθηκε σε κυριαρχικά δικαιώματα, καθιστώντας σαφές ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησής του.

«Ο Κασελάκης γίνεται επισπεύδων μια κατάστασης που δεν δημιουργήθηκε θέμα όλη την ημέρα», σημείωσε και πρόσθεσε «Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι σχολιαστής των social media. Οταν δεν υπάρχει θέμα και δια στόματος πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, είναι σαφές ότι το πρόβλημα το δημιούργησε ο ίδιος».

Στην ερώτηση αν θεωρείται παρωχημένη η Συνθήκη της Λωζάννης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η κυβέρνηση τη θεωρεί «ως το πιο στέρεο θεμέλιο που διευθετεί συνολικά τις σχέσεις της περιοχής» και πρόσθεσε οτι «ενδεχομένως να υπήρχε προβληματική διατύπωση ή να έγινε με τρόπο που θα μπορούσε ενα δημιουργήσει προβλήματα ωστόσο, από εκείνο το σημείο μέχρι το σημείο να βγει ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δίνει τροφή, έχει διαφορά».

Συμπλήρωσε δε, ότι «ο κ. Συρίγος δεν μίλησε για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και έκανε ανάλυση για επιμέρους όρους που από το 1974 έως το 2023 έχουν αλλάξει κατά τον ίδιο. Ήταν μια επιστημονική ανάλυση» επανέλαβε εκφράζοντας την άποψη ότι η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε διαστάσεις για το καλό της χώρας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή