Ανασχηματισμός: Τα «κλικ» στις τελετές παράδοσης – παραλαβής

Ανασχηματισμός: Τα «κλικ» στις τελετές παράδοσης – παραλαβής

Οι δηλώσεις και οι προτεραιότητες των νέων υπουργών Υγείας, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (με νέο υφυπουργό των Ανδρέα Νικολακόπουλο), του Αδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας και τη Δόμνα Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, νέα υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας ορκίστηκε η Ιωάννα Λυτρίβη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναλαμβάνει και τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Ανασχηματισμός: Τα «κλικ» στις τελετές παράδοσης – παραλαβής-1
INTIME News

Δ. Μιχαηλίδου: «Παραλαμβάνω από έναν πολύ γρήγορο και ικανό υπουργό»

Η πρώτη τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, όπου ο απερχόμενος υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε τη Δόμνα Μιχαηλίδου για την ατζέντα και τις εκκρεμότητες.

«Ξαναγυρνώ εδώ με την καλύτερη ομάδα, παραλαμβάνοντας από έναν πολύ γρήγορο και ικανό υπουργό», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό για την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό της. Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι η ευθύνη είναι μεγάλη και η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με κύριους στόχους τις περισσότερες, καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές, την ευκολότερη καθημερινότητα για τους πολίτες και οι μεγαλύτεροι πολίτες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ανασχηματισμός: Τα «κλικ» στις τελετές παράδοσης – παραλαβής-2
ΙΝΤΙΜΕ News

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Ξεκινάμε ένα όμορφο αλλά δύσκολο ταξίδι»

Τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται για 5η φορά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο από τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι εργάστηκε σκληρά τους τελευταίους μήνες και ευχαρίστησε το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και τους στενούς του συνεργάτες. Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο προκάτοχός του από όπου πέρασε παρέδωσε με το κεφάλι ψηλά και δεν φοβήθηκε τα δύσκολα. «Ξεκινάμε ένα όμορφο αλλά δύσκολο ταξίδι, γιατί ο προορισμός μας είναι η ασφάλεια του πολίτη», πρόσθεσε.

Ανασχηματισμός: Τα «κλικ» στις τελετές παράδοσης – παραλαβής-3
ΙΝΤΙΜΕ News

Α. Γεωργιάδης: «Σαν να γυρίζω στο φυσικό μου χώρο»

Η τρίτη παράδοση – παραλαβή αφορούσε το υπουργείο Υγείας, στο οποίο υπουργικά καθήκοντα αναλαμβάνει πλέον ο απερχόμενος υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον νυν υπουργό Προ.Πο. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

«Εχω την τύχη να παραλαμβάνω ένα υπουργείο Υγείας σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Βλέπω πολλά γνώριμα πρόσωπα. Εχω πλήρη συνείδηση ότι δεν είναι ένα εύκολο υπουργείο. Εχουμε να πάρουμε και δύσκολες αποφάσεις, όμως να ξέρετε ότι έρχομαι με πολύ μεγάλο κέφι, είναι σαν να γυρίζω στον φυσικό μου χώρο».

Ανασχηματισμός: Τα «κλικ» στις τελετές παράδοσης – παραλαβής-4
INTIME News

Τέλος, τη νέα υφυπουργό Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη καλωσόρισε στο υπουργείο Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτησή του στο «Χ». Η νέα υφυπουργός θα αναλάβει την ευθύνη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και της διά βίου μάθησης, με τη Ζέτα Μακρή να αναλαμβάνει την προσχολική και σχολική εκπαίδευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή