Γαλάζιες αντιδράσεις για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Γαλάζιες αντιδράσεις για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Μία ημέρα πριν ο πρωθυπουργός ανοίξει επισήμως την πολιτική συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προοπτική σχετικής νομοθεσίας

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα πριν ο πρωθυπουργός ανοίξει επισήμως την πολιτική συζήτηση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προοπτική σχετικής νομοθεσίας.

Ερωτηθείς, ο βουλευτής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε πως δεν σκοπεύει να ψηφίσει τις σχετικές διατάξεις, δηλώνοντας πως διαφωνεί με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο.

Κάνοντας λόγο για ζήτημα συνείδησης, πρόσθεσε πως ακόμα και αν η συζήτηση δεν αφορούσε εν μέρει το ζήτημα της τεκνοθεσίας, ο ίδιος θεωρεί πως το σύμφωνο συμβίωσης λύνει το θέμα των σχέσεων ομόφυλων ζευγαριών σε «απλές μορφές» και πως ο γάμος, όπως χαρακτηριστικά είπε, «πρέπει να μείνει στη μορφή οικογένειας που θέλουμε».

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που τον περασμένο Οκτώβριο είχε δηλώσει αντίθετος στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως δεν θα υπερψηφίσει σχετική διάταξη, ερωτήθηκε σήμερα στον ΑΝΤ1 για το κατά πόσο υπάρχουν προϋποθέσεις, κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να αλλάξει θέση.

«Επειδή έχω απόψεις αρχής σε αυτά, δεν το βλέπω, αλλά εν πάση περιπτώσει ας κάτσουμε να δούμε τώρα τι έχει να πει ο πρωθυπουργός γιατί και αυτό το ζήτημα έχει αρκετές παραμέτρους. Εγώ έχω μία άποψη βασική, αλλά είναι σημαντικό νομίζω να ακουστούν αυτές οι παράμετροι, να εξηγήσει καταρχήν ο πρωθυπουργός το πλαίσιο, να γίνει αυτή η συζήτηση και εν συνεχεία ο χρόνος και ο ακριβής χαρακτήρας αυτής της διαδικασίας καθώς και άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες θα εξηγηθούν περαιτέρω».

Η Αννα Καραμανλή, ερωτηθείσα για το αν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, έσπευσε να απαντήσει πως το ζήτημα αυτό δεν αποτελεί «προτεραιότητα των πολιτών», προσθέτοντας πως «υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Επί της αρχής διαφωνώ», είπε, υπενθυμίζοντας πως είχε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης. 

Το νομοσχέδιο θα αναγνωρίζει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο και στην τεκνοθεσία, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που σήμερα δεν αναγνωρίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή