Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης

Η άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς και το έργο των υπουργών

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις απόψεις των πολιτών για τους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και για τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων αποτυπώνει το δεύτερο μέρος δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. 

O υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας (πρ. υπουργός Εξωτερικών, 32%) και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης (15%) θεωρούνται οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ακολουθούν ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης (πρ. υπουργός Εργασίας, 10%), ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (8%), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (πρ. υπουργός Υγείας, 6%), ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας (4%), η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως (πρ. υπουργός Παιδείας, 3%) και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης (2%).

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης-1

Αναφορικά με τις απόψεις των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, το μεγαλύτερο ποσοστό θετικής άποψης συγκεντρώνουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 40%. Ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 29% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%. Στον αντίποδα, τις περισσότερες αρνητικές απόψεις συγκεντρώνει ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας. 

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης-2

Για τις πολιτικές της κυβέρνησης

Στο ερώτημα για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο, το 41% των ερωτηθέντων απαντά «καθόλου», το 30% δηλώνει «λίγο ικανοποιημένο» και το 27% δηλώνει «αρκετά ή πολύ» ικανοποιημένο. 

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης-3

Στο ερώτημα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με τεκμήριο το εισόδημα εργαζόμενου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, το 45% δηλώνει πως θεωρεί δίκαιη την πρακτική, ενώ το 35% απαντά πως τη θεωρεί άδικη. 

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης-4

Αναφορικά με τις συσπειρώσεις, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 72% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62%. Η μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είναι προς το ΠΑΣΟΚ με 4%. Η μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης προς το ΠΑΣΟΚ και υπολογίζεται στο 6%. 

Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης-5
Δημοσκόπηση ALCO: Οι 8 πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης-6
 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή