Θεωρείο: Η απουσία Βορίδη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη συνεδρίαση – φροντιστήριο του Ακη Σκέρτσου προς τους βουλευτές της Ν.Δ. στην Πειραιώς, απουσίαζε ο Μάκης Βορίδης, που ως γνωστόν έχει διαφωνήσει δημοσίως με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Οπως αποκάλυψε χθες η «Κ», ο υπουργός Επικρατείας προσανατολίζεται προς την αποχή και όχι την καταψήφιση, καθώς δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά, λέγοντας διαρκώς σε συνομιλητές του πως από όλη αυτή τη διαδικασία «η παράταξη δεν πρέπει να βγει τραυματισμένη». Και η απουσία του από τη συνεδρίαση αυτόν ακριβώς τον στόχο είχε.

Οι «νεοσύλλεκτοι»

Το διήμερο πάντως στην Πειραιώς, παρά τα όμορφα λόγια περί «εποικοδομητικής συζήτησης», δεν ήταν εύκολο. Το γεγονός όμως ότι κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι και ακόμα και οι διαφωνούντες μίλησαν με αυτοσυγκράτηση δείχνει πως στη Ν.Δ. αν μη τι άλλο, ξέρουν να συζητάνε. Σε αυτό συνετέλεσε και ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε συνολικά ο Ακης Σκέρτσος που «μας έδειξε σεβασμό» και «δεν μας μιλούσε σαν να είμαστε νεοσύλλεκτοι», όπως χαρακτηριστικά έλεγε βουλευτές με το πέρας της συνεδρίασης.

Εύσημα από «αντισαμαρικό»

Πρώην υπουργός και νυν βουλευτής ενθουσιάστηκε με την αυστηρή «διαρροή» των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση, στέλνοντάς του ένα αποθεωτικό μήνυμα. Δεν ξέρω τι ακριβώς του έγραφε αλλά το κεντρικό νόημα ήταν «καλά τα είπες». Το σημειώνω καθώς ο εν λόγω βουλευτής δεν ανήκε ποτέ στους «σαμαρικούς». Το αντίθετο θα έλεγα.

Αλλαγή στάσης

Την περασμένη Κυριακή σας έγραφα ότι οι υπολογισμοί του Μαξίμου λένε πως στο τέλος τουλάχιστον 100 βουλευτές θα ψηφίσουν υπέρ, καθώς στην πορεία πολλοί που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις θα αλλάξουν γνώμη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μακάριος Λαζαρίδης, που χθες ανακοίνωσε πως όσα είπε ο πρωθυπουργός τον έπεισαν και ως εκ τούτου θα ψηφίσει υπέρ του γάμου.

Προβληματισμένος

Σιγήν ιχθύος εξακολουθεί να τηρεί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το κόμμα του κλυδωνίζεται από πάσης φύσεως προβλήματα. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρόκειται να δώσει βεβαίως το «παρών» στις Σπέτσες, στο τριήμερο meeting του Στέφανου Κασσελάκη, παρότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Τακτικός συνομιλητής του έλεγε σε ομήγυρη πως ο κ. Τσίπρας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος το τελευταίο διάστημα, καθώς βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση δεν μπορεί να συνέλθει και ταλανίζεται από διαρκή εσωκομματικά προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή