Κυβερνητικές πηγές: Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας – Κανένα σχόλιο

Κυβερνητικές πηγές: Σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας – Κανένα σχόλιο

Η Ιερά Σύνοδος εμφανίστηκε νωρίτερα ομόφωνα αντίθετη στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όσον αφορά το νομοσχέδιο του γάμου ομόφυλων ζευγαριών τοποθετήθηκαν κυβερνητικές πηγές. 

Συγκεκριμένα, κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι είναι «σεβαστές οι απόψεις της Εκκλησίας» προσθέτοντας ότι δεν θα κάνουν «κανένα σχόλιο».

Η Ιερά Σύνοδος εμφανίστηκε νωρίτερα αντίθετη στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, «καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, αλλά ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας». 

«Η νομοθέτηση αυτή συγκρούεται τόσο με τη χριστιανική ανθρωπολογία, όσο και με το καθήκον της κοινωνίας να εξασφαλίζει στα παιδιά ευημερία και σωστή ανατροφή, αλλά και με το δικαίωμα των παιδιών να έχουν πατρική και μητρική παρουσία και φροντίδα», τονίζεται. 

Στη σύνοδο της Ιεραρχίας αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή προς τους 300 βουλευτές και, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, θα πρόκειται για ένα κείμενο νομικού χαρακτήρα, που θα αναλύει τις έννομες συνέπειες που θα προκύψουν από την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης και σε περίπτωση προσφυγών προς τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Τέλος, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα αναγνωσθεί στους ναούς όλης της χώρας ένα τρίτο κείμενο, το οποίο θα συνταχθεί με εύληπτο και απλό λόγο, για να αναλύει τη θέση της Εκκλησίας στους πιστούς. 

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκε χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα υψηλοί τόνοι, κατατέθηκαν διαφορετικές επιμέρους προτάσεις από ορισμένους ιεράρχες, αλλά τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία στο κείμενο του ανακοινωθέντος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή