Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στις 12 Φεβρουαρίου να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε στα γήπεδα»

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στις 12 Φεβρουαρίου να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε στα γήπεδα»

Την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα οποία λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών από τα μέσα Δεκεμβρίου, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα ποδοσφαίρου, τα οποία λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών από τα μέσα Δεκεμβρίου, μετά τα αιματηρά επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης προέτρεψε τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να επισκεφθούν το γήπεδο της αγαπημένης τους ομάδας στις 12 Φεβρουαρίου, σε μια έμμεση παραδοχή ότι το χρονοδιάγραμμα της απαγόρευσης φιλάθλων που έθεσε η κυβέρνηση, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα. 

«Προτείνω στις 12 Φεβρουαρίου να πάρουμε τα παιδιά μας, να πάμε να παρακολουθήσουμε, ο καθένας την ομάδα του, σαν καλοί φίλαθλοι, έναν αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην έξαρση της βίας των ανηλίκων, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, τονίζοντας ότι «θέλει πολύ ιδιαίτερη μεταχείριση και εξαπλώνεται πάρα πολύ γρήγορα».

«Με απασχολεί το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες, εκατοντάδες κάθε μέρα, χιλιάδες κάθε μήνα μικρές εγκληματικές πράξεις, που εμείς λέμε “μικροεγκληματικότητα”. Δηλαδή ο άλλος μπαίνει στο σπίτι σου και ουσιαστικά παίρνει την περιουσία σου. Ο άλλος κάνει διάρρηξη, ο τρίτος κλέβει το πορτοφόλι. Ολο αυτό είναι ένα μαρτύριο για τους πολίτες κάθε μέρα» πρόσθεσε.

«Στην προηγούμενη θητεία μου έβλεπα κάθε μέρα, επειδή υπάρχουν πολίτες που δεν καταγγέλλουν τέτοια αδικήματα γιατί πιστεύουν ότι δεν θα ασχοληθεί η Αστυνομία, τα στατιστικά για υποθέσεις που έφταναν στο 100 και σταθερά έβλεπα κάθε μέρα τι ακριβώς γινόταν, προσπαθώντας να δώσω λύσεις», σημείωσε.

«Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας και σας υπόσχομαι ότι θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να τα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και να τελειώνουμε, γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή