Γ. Βρούτσης: Αύριο το χρονοδιάγραμμα για τα νέα μέτρα στα γήπεδα

Γ. Βρούτσης: Αύριο το χρονοδιάγραμμα για τα νέα μέτρα στα γήπεδα

Ο αναπληρωτής υπ. Αθλητισμού θα ανακοινώσει τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών και η ταυτοπροσωπία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα νέα μέτρα στα γήπεδα μίλησε σε σημερινή του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ, αύριο θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών και η ταυτοπροσωπία. «Οποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι υπέρογκα.

«Μέσα στον νόμο περιγράφονται ακριβώς τα σημεία (σσ. που θα τοποθετηθούν οι κάμερες) γιατί δεν μπορεί μια ΠΑΕ να βλέπει μόνο μια θύρα» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν από τη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στα μέτρα που θα πάρει η Πολιτεία. Ενα εξ αυτών είναι ότι «όποιος δεν έχει κινητό δεν θα μπαίνει στο γήπεδο» ενώ όπως είπε οι νεαροί φίλαθλοι κάτω των 15 ετών θα προσέρχονται στα γήπεδα συνοδεία γονέων.

«Η Πολιτεία έχει νομοθετήσει. Περιμένουμε τους θεσμικούς παράγοντες να φέρουν προτάσεις» πρόσθεσε για το θέμα της οπαδικής βίας ο κ. Βρούτσης. Αναφερόμενος στους συνδέσμους τόνισε ότι σκοπός του υπουργείου δεν είναι να τους κλείσουν. «Εμείς δεν κλείνουμε σωματεία. Εμείς αναγνωρίζουμε μόνο μια λέσχη που θα συνδεθεί με την ΠΑΕ. Κάθε ΠΑΕ θα συνδέεται μόνο με μια λέσχη», πρόσθεσε. Και όπως επισήμανε στόχος είναι να αναβαθμιστούν οι αθλητικές λέσχες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή