Μητσοτάκης στο μπλόκο αγροτών στη Βόνιτσα: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε»

Μητσοτάκης στο μπλόκο αγροτών στη Βόνιτσα: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε»

Συνάντηση με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του οδικού άξονα Ακτίου - Αμβρακίας

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών ζήτησε, μεταξύ άλλων, άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα στήριξης, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να δημιουργηθούν έργα υποδομής στην ύπαιθρο.

Ο πρωθυπουργός άκουσε τα αιτήματα και κατόπιν σημείωσε: «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε. Ξέρετε πολύ καλά ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι για εμάς πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα, τα γνωρίζω από πρώτο χέρι. Γνωρίζετε, όμως, ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του εφικτού κοντά στους αγρότες και με μείωση της φορολόγησης και με αύξηση της οικονομικής στήριξης στον ΕΛΓΑ». 

Τόνισε ότι «είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τις εκκρεμότητες. «Στο μέτρο του εφικτού, διότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι ατελείωτες, να κάνουμε το καλύτερο για τον πρωτογενή τομέα». 

«Θυμάστε που ήταν οι τιμές του γάλακτος πριν από 4 χρόνια και πού είναι, είναι καλύτερες τώρα γιατί δώσαμε και δίνουμε μάχη κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων. Αυτούς θα τους τσακίσουμε και θα επιμείνουμε σε αυτή την προσπάθεια. Και επειδή θα πάω τώρα στις Βρυξέλλες, θα σας πω κάτι, γιατί νομίζω ότι πρέπει να είναι ευρωπαϊκή πολιτική συνολικά: δεν γίνεται εμείς να επιβάλλουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ένα κόστος για την προσαρμογή για την κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα να εισάγουμε προϊόντα από χώρες που δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δεν έχουν τα ίδια υψηλά στάνταρντ στα προϊόντα τους», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω, και σας ευχαριστώ για τον ευγενικό και κόσμιο τρόπο επικοινωνίας, και με το υπουργείο και με εμένα προσωπικά, θέλω να ξέρετε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία, τόσο περισσότερους πόρους θα έχουμε για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα. Σας ευχαριστώ πολύ, ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, δεν είμαι αφελής, δεν είναι μόνο εδώ δύσκολα, βλέπετε και σε όλη την Ευρώπη τι γίνεται. Θέλω να κρατήσουμε αυτόν τον πολιτισμένο διάλογο, γιατί δεν είμαστε εδώ για να τσακωνόμαστε, αλλά για να λύνουμε προβλήματα», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κρατήστε την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε και στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και σε όλους τους συντελεστές του κόστους, αλλά κυρίως να μπορείτε να παίρνετε τις τιμές που τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα αξίζουν», έκλεισε τον διάλογο που είχε με τους αγρότες ο πρωθυπουργός.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών τόνισε ότι «οι αγρότες θα συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους για να μείνουν στα χωριά και στα χωράφια τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT