Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Υπέρ της παύσης στο καθεστώς της αγρανάπαυσης

«Είμαστε αποφασισμένοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να βρούμε σήμερα μια λύση» για το πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία, τόνισε ο πρωθυπουργός

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του πως οι 27 θα πετύχουν την απαιτούμενη ομοφωνία στο θέμα της Ουκρανίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. 

«Είμαι αισιόδοξος πως σε αυτό το ευρωπαϊκό συμβούλιο οι 27 θα καταφέρουμε να πετύχουμε επιτέλους μια συμφωνία η οποία θα δώσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να αποδεσμεύσουμε τους πόρους του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, ώστε να υποστηρίξουμε τις χώρες που δοκιμάζονται από προσφυγική κρίση, αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε και την απαραίτητη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, η οποία δίνει έναν υπαρξιακό αγώνα για την ελευθερία της», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Είμαστε αποφασισμένοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να βρούμε σήμερα μια λύση» τόνισε. 

Αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παύση στο καθεστώς αγρανάπαυσης για εκτάσεις που καλλιεργούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εφόσον προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν περαιτέρω εκτάσεις για καλλιέργεια, ώστε οι αγρότες να έχουν πρόσθετο εισόδημα και από την πώληση των προϊόντων αλλά και από τις ενισχύσεις». 

Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στον πρωτογενή τομέα, επανέλαβε. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή