Μητσοτάκης: Αύριο στη Βουλή τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών

Μητσοτάκης: Αύριο στη Βουλή τα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με πρωτοβουλία κάποιων χωρών, η αναστολή του μέτρου της αγρανάπαυσης συζητήθηκε έστω και ακροθιγώς στο Συμβούλιο και με πρωτοβουλία της Ελλάδας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

Ανέφερε ότι «είναι ένα σύνθετο ζήτημα που αφορά πολλές ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο την Ελλάδα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό. Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα απελευθερώνονται, αποφέροντας πρόσθετο εισόδημα στους αγρότες».

Επίσης, καλωσόρισε την έναρξη διαλόγου για τον τρόπο οργάνωσης της ΚΑΠ, όπως και για την πράσινη μετάβαση.

«Ξεκινά συζήτηση για τα δομικά προβλήματα της αγροτικής πολιτικής στην Ευρώπη», είπε και πρόσθεσε: «Αύριο θα μιλήσω στη Βουλή και θα αναπτύξω τις σκέψεις μου για το πώς σκοπεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα. Θα έχω την ευκαιρία να απαντήσω στην ερώτηση του προέδρου της Νέας Αριστεράς».

Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πάρει τη βοήθεια που της αναλογεί από τα πρόσθετα κονδύλια και συμπλήρωσε πως «καταφέραμε και αποσπάσαμε περισσότερους πόρους από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημιές στη Θεσσαλία».

«Εχει εκταμιευθεί πάνω από 1 δισ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε αγρότες για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Ο κρατικός προϋπολογισμός είχε τη δυνατότητα να υποστηρίξει τους αγρότες μας με πρόσθετους πόρους. Ολα τα ελληνικά αιτήματα που κατατέθηκαν έγιναν δεκτά», είπε. 

Αναφορικά με το πακέτο στήριξης της Ουκρανίας, έκανε λόγο για μία σημαντική βοήθεια, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για την αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ που αφορά τη χρηματοδότηση του φακέλου κατά της μετανάστευσης.

Για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «σε πρώτη φάση θέλουμε να μη χαθεί η εξεταστική» και ότι «όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους. Το νομικό πλαίσιο είναι σαφές», προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να επισημάνει στις ηγεσίες των πανεπιστημίων τι πρέπει να κάνουν και να συμμορφωθούν με τον νόμο ώστε να μη χαθεί η εξεταστική

«Χαίρομαι γιατί όλα τα πανεπιστήμια κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Από εκεί και πέρα, η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε. Συμπλήρωσε ότι το σχέδιο νόμου «θα γίνει νόμος του κράτους, δεν θα κάνουμε πίσω. Ο βασικός πυρήνας δεν αλλάζει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή