ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στους αγρότες

ΠΑΣΟΚ: Με το βλέμμα στους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να αυξήσει την επιρροή του στο συγκεκριμένο ακροατήριο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς αγροτικών κινητοποιήσεων κινείται το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα θα έχει συνάντηση με αγρότες και αύριο θα επισκεφθεί την Agrotica, ενώ κλιμάκια με βουλευτές και στελέχη του κόμματος περιοδεύουν στις περιοχές των κινητοποιήσεων. Η Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στους αγρότες, των οποίων τα αιτήματα διαμηνύουν ότι θεωρούν δίκαια, παραπέμποντας και στις μεγάλες κινητοποιήσεις σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, όπου καταγράφονται αντίστοιχα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα.

Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αξιοποιήσει τη συγκυρία για να αυξήσει την επιρροή του στον αγροτικό πληθυσμό, που για πολλά χρόνια υπήρξε προνομιακό ακροατήριο του κόμματος, την εποχή της μεγάλης ισχύος του. Ούτως ή άλλως, το κόμμα στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε σημαντικά καλύτερες επιδόσεις στην περιφέρεια σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι μια ευκαιρία για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της δύναμής του, ιδιαίτερα ενόψει ευρωεκλογών.

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζονται για ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για το ζήτημα της στέγης, με μια σειρά από δράσεις που θα ξεδιπλωθούν όλη την επόμενη εβδομάδα. Στόχος είναι να αναδειχθεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική κατοικία, ένα μοντέλο που συνδυάζει νεόδμητες κατοικίες και κίνητρα (φορολογικά, επιδότηση ανακαινίσεων κ.ά.), προκειμένου να διατεθούν σπίτια που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός αγοράς. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει πρόνοιες για διάθεση αυτών των κατοικιών για μεγάλο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένο εύρος ενοικίων, προκειμένου, όπως αναφέρουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, με την παρέμβαση αυτή να ασκηθεί πίεση συνολικά στην αγορά στέγης για συγκράτηση τιμών. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην πρόταση για κατάργηση του προγράμματος Golden Visa.

Το σύνολο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει ο Νίκος Ανδρουλάκης την επόμενη Παρασκευή στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το ζήτημα της στέγης προς τον πρωθυπουργό.

Με προσήλωση στην ατζέντα της καθημερινότητας και των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, αμέσως μετά τις πρωτοβουλίες για τη στέγη το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί για να αναδείξει τις προτάσεις του για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, καθώς αναμένεται παράλληλα να κινηθεί η κυβέρνηση για τη νομοθέτηση της ίδρυσής τους. Η πρόταση της Χαρ. Τρικούπη εστιάζει στη λήψη μέτρων για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, ώστε να παραμείνει ισχυρά ανταγωνιστικό και, παράλληλα, στη λήψη μέτρων για αποκέντρωση των μη κρατικών πανεπιστημίων που θα ιδρυθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT