Θεωρείο: Η πρώτη του Χαρίτση

Θεωρείο: Η πρώτη του Χαρίτση

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες, ήταν η «επίσημη πρώτη» του Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος αντιπαρατέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πολιτικός αρχηγός. Κατά την πρωτολογία του, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς έδειχνε αρκετά τρακαρισμένος και δεν είχε την άνεση που απαιτεί μια τέτοια αντιπαράθεση. Γρήγορα όμως εγκλιματίστηκε, καθώς στη δευτερολογία ήταν εμφανώς ανεβασμένος και στάθηκε επάξια απέναντι στον αναμφισβήτητα πιο έμπειρο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός, πάντως, δεν τον αντιμετώπισε ως… πρωτάρη και σε πολλές περιπτώσεις τον αντιμετώπισε όπως όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, κάτι που σχολιάστηκε από τη «γαλάζια» Κ.Ο., η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, σε μεγάλο ποσοστό μιλάει με πολύ θετικά λόγια «για το πολιτικό ήθος και ύφος του Χαρίτση».

Ισορροπία

Παράλληλα με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, που αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο δεκαήμερο, η κυβέρνηση έφερε στην ατζέντα της δημόσιας συζήτησης και το θέμα της μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Οχι τυχαία», όπως λένε καλά γνωρίζοντες. Το θέμα αυτό αποτελεί βασική διαιρετική τομή με την Αριστερά και ο πρωθυπουργός, ρίχνοντάς το στην αρένα, ισορρόπησε το πολιτικό εκκρεμές εκεί όπου θέλει, αφού εκτός των άλλων δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους βουλευτές του να βγουν και να υποστηρίξουν ένα νομοσχέδιο, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από την πολυφωνία που έφερε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

O κίνδυνος

Υπάρχει και μία παράπλευρη απώλεια, την οποία έχουν αρχίσει να μετράνε στο Μαξίμου. Το θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ήρθε νωρίτερα του αναμενομένου στην επικαιρότητα, επομένως θα μείνει για μεγαλύτερο διάστημα στη δημόσια συζήτηση επιμηκύνοντας τον χρόνο των εντάσεων στα πανεπιστήμια. Αυτό δημιουργεί μια τρύπα στο ακροατήριο της Ν.Δ., μια και υπάρχει ένα πλειοψηφικό ποσοστό που ζητεί αυστηρή τήρηση των κανόνων στα ΑΕΙ. Εξ ου και όπως μου είπε αρμόδια πηγή, η βούληση του Μαξίμου είναι το θέμα να έχει λήξει έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το excel των έργων

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Μαξίμου, μόλις περάσει και ο δύσκολος Φεβρουάριος, ώστε να έχει έως τις ευρωεκλογές καθαρό τοπίο, έχει καταρτιστεί ένα excel με όλα τα μεγάλα project που πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του 2024. Πρόκειται για 29 μεγάλα έργα στα πεδία των μεταφορών, της δημόσιας υγείας, της ενέργειας, της άρδευσης καλλιεργειών, της προστασίας των συνόρων και της διαχείρισης απορριμμάτων, που έχουν στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και θα αρχίσουν να εξετάζονται ήδη από τον Μάρτιο.

Ευφυολογήματα

Ο πρόεδρος της Βουλής είναι ένας συντηρητικός πολιτικός. Γέννημα-θρέμμα των αξιών του Αβέρωφ, έχει σχεδόν σε όλη την γκάμα των θεμάτων παραδοσιακές απόψεις. Και όμως, όχι απλά θα ψηφίσει τον γάμο των ομοφύλων, αλλά θα ανέβει και στο βήμα να επιχειρηματολογήσει υπέρ της ψήφου του. «Δεν το ψηφίζω αν και συντηρητικός, το ψηφίζω επειδή είμαι συντηρητικός», λέει ο Κώστας Τασούλας σε όσους τον ρωτούν τι θα πράξει, εξηγώντας πως ο γάμος είναι μια φύσει συντηρητική επιλογή, που αφαιρεί ελευθερίες σε εκείνον που την επιλέγει. «Αρα», καταλήγει ο τρίτος τη τάξει πολιτειακός παράγων, «δεν γινόμαστε εμείς προοδευτικοί, αυτοί συντηρητικοποιούνται», παραπέμποντας για περισσότερα στην ομιλία του όπου θα μιλήσει αναλυτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή