Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται δίκαια τα αιτήματα διάφορων κοινωνικών ομάδων

Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση διαχειρίζεται δίκαια τα αιτήματα διάφορων κοινωνικών ομάδων

Κατά την προηγούμενη τετραετία, η κυβέρνηση εκταμίευσε ένα δισ. ευρώ για αποζημιώσεις στους αγρότες, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί «εάν η οικονομία μας δεν πήγαινε καλά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την προηγούμενη τετραετία, η κυβέρνηση εκταμίευσε, μέσω του ΕΛΓΑ, ένα δισ. ευρώ για αποζημιώσεις στους αγρότες, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί «εάν η οικονομία μας δεν πήγαινε καλά», υπογράμμισε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συζήτηση με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νικόλαο Μπακατσέλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης με τίτλο «Fostering a Sustainable Economic Future Amidst Global Challenges», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται δίκαια αιτήματα διάφορων κοινωνικών ομάδων, ενώ σημείωσε με νόημα πως η πολιτική είναι η άχαρη δουλειά κατανομής συγκεκριμένων πόρων σε ατελείωτες ανάγκες.

Ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι χρέος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σ’ αυτές τις αλλαγές πάντα μέσα από διαδικασία του διαλόγου και της διαβούλευσης, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση και απόλυτη διαφάνεια ως προς τις κυβερνητικές προθέσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι «όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις συνθέτουν ένα παζλ μεγάλων αλλαγών, με στόχο να κρατήσουν τη χώρα μας σε μία τροχιά γρήγορης σύγκλισης με την Ευρώπη».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έθεσε ως προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, την άσκηση συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, ενώ ως προς την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, παρατήρησε ότι «η Ελλάδα αυτή τη στιγμή προσφέρει πολιτική σταθερότητα, προβλέψιμο ορίζοντα, μειωμένο πολιτικό ρίσκο, σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που απορρέουν από τη γεωγραφική της θέση σε μια σειρά από κλάδους, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια αλλά και η παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών, αλλά και ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «η κοινωνική συνοχή διασφαλίζεται μόνο αν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη ως προς τη διανομή του παραγόμενου πλούτου» και επανέλαβε ότι «κάποια στιγμή ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει, αλλά οι αυξήσεις στους μισθούς ήλθαν για να μείνουν».

Σε ό,τι αφορά στη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που, όπως είπε, επικαλέστηκαν διαδικαστικά θέματα για να μην ψηφίσουν την τροπολογία επέκτασης της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές. «Τους διαβεβαιώ πως θα επανέλθουμε το επόμενο φθινόπωρο και τότε όλοι θα πειστούν πως πρέπει να ψηφιστεί η επέκταση της επιστολικής ψήφου τουλάχιστον για τους συμπολίτες μας που κατοικούν στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στην ερώτηση για το ποιο είναι το όραμα του για το μέλλον της Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «μεταξύ οράματος και σχεδίου προτιμώ το σχέδιο. Εχουμε ένα σχέδιο για το πού θέλουμε να πάμε τη χώρα και αυτό απαιτεί μια οργάνωση, μια στοχοθεσία, διαχωρισμό ανάμεσα στους βραχυπρόθεσμους και τους μακροπρόθεσμους στόχους. Το σχέδιο αυτό καταλήγει σε μια Ελλάδα που θα συγκλίνει και θα ξεπερνάει την Ευρώπη σε πολλούς από τους κρίσιμους δείκτες και θα έχει αφήσει οριστικά πίσω της την δεκαετία της κρίσης. Και θα μπορεί να επιτρέπει σε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες να βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT