Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα

Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν»

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελήφθη η επιστολή των αγροτών, ο πρωθυπουργός όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση αναφορικά με την επιστολή των αγροτών, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει, ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι και ποιους θα εκπροσωπούν».

«Δεν μπορεί να γίνει μια συνάντηση χωρίς να ξέρουμε ποιοι θα είναι εκείνοι με τους οποίους θα συναντηθούμε», συμπλήρωσε. «Ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα: ανοιχτοί δρόμοι σημαίνει συνέχιση του διαλόγου. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε ένα σημείο να εμποδίζονται οι πολίτες από την ελεύθερη διέλευσή τους. Υπάρχει η καλή διάθεση από την κυβέρνηση να ακούσουμε τους αγρότες. Εχουμε μιλήσει ξεκάθαρα για τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Ομως υπάρχουν σοβαρά άλλα αιτήματα», εξήγησε. 

Οπως γράφει σήμερα η «Κ», διαρκές μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με το Μέγαρο Μαξίμου να προχωρεί χθες σε μια ποιοτική αλλαγή στη ρητορική του, αφήνοντας για πρώτη φορά αιχμές για τη στάση των αγροτών.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το Χαϊδάρι, έστειλε αυστηρό –για πρώτη φορά– μήνυμα στους αγρότες λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του», ζητώντας διάλογο μεν, με ανοιχτούς δρόμους δε. Τη δήλωση αυτή του πρωθυπουργού επανέλαβε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σημειώνεται ότι οι αγρότες προχώρησαν νωρίτερα σε αποκλεισμό της εθνικής οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο 210ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στον κόμβο της Ανθήλης.

Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας, η οποία πραγματοποιείται από τους παραδρόμους στο τμήμα μεταξύ της Λαμίας και των Θερμοπυλών.

Συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτών από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Επισκέψεις σε αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα πραγματοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίζοντας ότι μόνο μέσω διαλόγου επιλύονται τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο αγροτικός κόσμος.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, σε επίσκεψη που έκανε στο μπλόκο του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού κάλεσε τους αγρότες να συγκροτήσουν μια 20μελή αντιπροσωπεία και να προσέλθουν σε διάλογο για τα ζητήματα που θέτουν, έχοντας ανοιχτούς τους δρόμους.

«Ο κόσμος έχει ανασφάλεια και αγωνία για την επόμενη μέρα. Και εμείς είμαστε εδώ, με εντολή του πρωθυπουργού, για να βάλουμε πλάτη με όλες μας τις δυνάμεις. Ξέρουμε πολύ καλά τι περνάνε, δεν είναι εύκολο αυτό που συμβαίνει, όμως δεν είναι μόνοι τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης.

Στον Αλμυρό Βόλου και στη Λάρισα, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτών, βρέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης. Τονίστηκε η πρόθεση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να συνεχιστεί ο διάλογος με ανοιχτούς δρόμους προκειμένου να εξευρεθούν ρεαλιστικές λύσεις.

Μιλώντας για την ΚΑΠ ο κ. Σταμενίτης επισήμανε ότι το υπουργείο αναγνωρίζει πως υπάρχουν προβλήματα και γι’ αυτόν τον λόγο έχει προχωρήσει άμεσα η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, ενώ βρίσκεται και σε στενή συνεργασία με τους ομολόγους του των 9 χωρών του Νότου προκειμένου τα αιτήματα να εκφραστούν συλλογικά.

Με εκπροσώπους των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των πτηνοτρόφων και με μελισσοκόμους της Θεσσαλίας συναντήθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πόρτες του διαλόγου του υπουργείου με τους αγρότες είναι πάντα ανοιχτές. «Δεν κόψαμε ποτέ την επικοινωνία και τον διάλογο μαζί τους. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Στο υπουργείο εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας», είπε σχετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή