Τζορτζ Τσούνης στην «Κ»: Απαραίτητος σύμμαχος η Ελλάδα

Τζορτζ Τσούνης στην «Κ»: Απαραίτητος σύμμαχος η Ελλάδα

Η Ελλάδα αποτελεί απαραίτητο σύμμαχο των ΗΠΑ, αναφέρει σε αποκλειστική δήλωσή του στην «Κ» ο πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης ενόψει του Πέμπτου Στρατηγικού Διαλόγου που ξεκινάει σήμερα στην Ουάσιγκτον

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Διπλωμάτες και αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα συγκεντρώνονται αυτή την εβδομάδα για τον πέμπτο στρατηγικό μας διάλογο. Αυτό το σύνολο συναντήσεων, το οποίο ξεκίνησε το 2018, μας δίνει την ευκαιρία να τονίσουμε την ισχυρή εταιρική σχέση μεταξύ των χωρών μας και να εντοπίσουμε τομείς που θα θέλαμε να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε στη διμερή μας σχέση. Είναι επίσης μια ευκαιρία για εμάς να συγκεντρωθούμε σε ένα μέρος για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας σε επίπεδο ολόκληρης της κυβέρνησης. Θα έχουμε περισσότερα να μοιραστούμε μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου, αλλά μπορώ να προβλέψω ότι θα εξετάσουμε μια σειρά θεμάτων, όπως η περιφερειακή ασφάλεια, η αμυντική μας σχέση, οι ανθρωπιστικές προκλήσεις, η ενέργεια και το περιβάλλον, η συνεργασία για την ασφάλεια, το εμπόριο και τις επενδύσεις, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και διαπροσωπικούς μας δεσμούς. Ανυπομονώ να συμμετάσχω στις φετινές συζητήσεις στην Ουάσιγκτον και στη διευρυμένη συνεργασία μας σε μια σειρά τομέων με τον απαραίτητο σύμμαχό μας, την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή