Βέμπερ: Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τώρα το κουτί των παροχών

Βέμπερ: Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τώρα το κουτί των παροχών

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρόεδρος του ΕΛΚ τόνισε ότι «ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του κράτους δικαίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΕΛΚ με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη».

«Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Εχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τόνισε ότι «εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το κουτί (των παροχών)».

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Βέμπερ δήλωσε ότι «είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Είναι ο πιο ισχυρός ηγέτης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Εδωσε πίσω στην Ελλάδα την αξιοπρέπειά της και ηγείται σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Επενδύουμε πολλά σε αυτόν. Είναι κατάλληλος για πολλά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή