«Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη»: Οι συζητήσεις στην εκδήλωση της Ν.Δ. και του ΕΛΚ

«Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη»: Οι συζητήσεις στην εκδήλωση της Ν.Δ. και του ΕΛΚ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκδήλωση με τίτλο «Ο δρόμος προς την ανάκαμψη», που συνδιοργάνωσαν η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, παρευρέθηκε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε συζήτηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, καθώς και τον πρόεδρο και επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας «Προϋπολογισμός και Διαρθρωτικές Πολιτικές», Ζίγκφριντ Μουρεσάν.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Γι’ αυτό και ονομάσαμε το σχέδιο “Ελλάδα 2.0”», είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση, επισημαίνοντας πως απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια «για να καταλήξουμε σε ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο που συνδύαζε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις και το οποίο υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Η μεγάλη επιτυχία του σχεδίου ήταν ότι το συνδυάσαμε με σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο παρελθόν, δεν ήταν μεταρρυθμίσεις που μας επέβαλαν οι δανειστές μας, αλλά μεταρρυθμίσεις που σε μεγάλο ποσοστό ήταν ελληνικής “ιδιοκτησίας”», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους κ. Βέμπερ και Πλένκοβιτς, ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ποσά που θα λάβει η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας πως «λαμβάνουμε τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν οικονομική στήριξη. Φυσικά, αναλαμβάνουμε μεγάλη ευθύνη για να ισορροπήσουμε, αφενός κινούμενοι εντός των ορίων του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και αφετέρου προτάσσοντας τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες, προκειμένου να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό».

«Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη»: Οι συζητήσεις στην εκδήλωση της Ν.Δ. και του ΕΛΚ-1
ΙΝΤΙΜΕ News

«Τα χαμηλότοκα δάνεια έτυχαν εξαιρετικά καλής υποδοχής από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και ουσιαστικά το σύνολο των κονδυλίων έχουν ήδη απορροφηθεί. Και πρόκειται για δάνεια που χρησιμοποιούνται για παραγωγικές επενδύσεις. Ετσι, υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ αυτών των χαμηλότοκων δανείων, ιδιαίτερα σημαντικών σε μια εποχή που τα επιτόκια είναι υψηλά, και των παραγωγικών επενδύσεων που πραγματοποιούνται από μεγαλύτερες επιχειρήσεις αλλά και από μικρότερες επιχειρήσεις, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», επισήμανε.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες επισκέψεις του στο έργο της αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας και στο νοσοκομείο Τζάνειο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν χρησιμοποιούνται μόνο από λίγες μεγάλες εταιρείες, αλλά ουσιαστικά ωφελούν την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της».

Σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, ο πρωθυπουργός στάθηκε στην «ευελιξία που μας δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανακατευθύνουμε ορισμένους από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών» και πρόσθεσε πως «είχαμε υποβάλει την πρόταση αναθεώρησης πριν οι καταστροφικές πλημμύρες πλήξουν την Κεντρική Ελλάδα. Καταφέραμε να δεσμεύσουμε 600 εκατομμύρια για κρίσιμα έργα υποδομής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή