Πέτρος Κόκκαλης: Ιδρύει κόμμα για τις ευρωεκλογές

Πέτρος Κόκκαλης: Ιδρύει κόμμα για τις ευρωεκλογές

Ο νέος πολιτικός σχηματισμός αναμένεται να παρουσιαστεί στις 14 Φεβρουαρίου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο κόμμα αναμένεται να παρουσιάσει ο Πέτρος Κόκκαλης για τις ευρωεκλογές, με τον πολιτικό σχηματισμό να ανήκει στην ευρωομάδα των «Πρασίνων». 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το κόμμα θα παρουσιαστεί στις 14 Φλεβάρη και θα ονομάζεται «Κόσμος». Υπενθυμίζεται ότι η κίνηση του κ. Κόκκαλη είχε προαναγγελθεί από τον Νοέμβριο, όταν ο ίδιος είχε δηλώσει πως «ένα πράσινο κόμμα είναι οπωσδήποτε κάτι που έχω στο μυαλό μου».

O ευρωβουλευτής είχε ανακοινώσει στα μέσα Νοεμβρίου την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ευχαριστώντας προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και σημειώνοντας στην ανακοίνωσή του ότι «τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική, καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου». 

Στα τέλη Ιανουαρίου, μετά την αποχώρησή του από ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοκκαλης προσχώρησε στην ομάδα των «Πρασίνων» στην Ευρώπη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή