Συνάντηση Γεραπετρίτη – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα

Το Κυπριακό και προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει αύριο Δευτέρα στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με κορυφαίο θέμα το Κυπριακό.

Και οι δύο πλευρές επιδιώκουν την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του ζητήματος στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Το Κυπριακό και προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου βρέθηκαν στο επίκεντρο και της συνάντησης του Γ. Γεραπετρίτη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν.

Υποψηφιότητα στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας προωθεί επίσης την υποψηφιότητα, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Ελλάδας για την επόμενη διετία.

Για τον σκοπό αυτό, ο Ελληνας ΥΠΕΞ θα έχει σειρά από συναντήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη με υψηλόβαθμα στελέχη και αξιωματούχους από πολλές χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή