Θεωρείο: Εύσημα από τον Τζέφρι Πάιατ για τη ΔΕΗ

Θεωρείο: Εύσημα από τον Τζέφρι Πάιατ για τη ΔΕΗ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πολύ ενδιαφέρον τετ α τετ έλαβε χώρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα, σε πάνελ που διοργανώθηκε από την αγγλόφωνη έκδοση της «Καθημερινής» μαζί με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC) στο Iδρυμα για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών (Foundation for Defense of Democracies) ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και νυν υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, αποκάλυψε πως είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, λέγοντας ότι είναι εντυπωσιασμένος με το πώς έχει εξελιχθεί η ΔΕΗ, πράγμα που επανέλαβε και κατά την ομιλία του στο πάνελ, υπογραμμίζοντας ότι «υποστηρίζουμε 100% τα σχέδια της ΔΕΗ για τη δική της ενεργειακή μετάβαση».

Αναζητούν υποψηφιότητα

Ενα κενό που υπάρχει έως τώρα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. είναι στη Θράκη. Σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη περιοχή της Ελλάδας, αναζητείται κάποιο πρόσωπο με τοπικό εκτόπισμα, που θα μπορέσει να συσπειρώσει τους πολίτες και να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Παλαιότερα είχε γίνει συζήτηση για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, όμως η συζήτηση αφορούσε την περίπτωση που θα προχωρούσε η κατάτμηση των περιφερειών και θα έδινε το δικαίωμα στον πρώην υπουργό να στοχεύσει στα θέματα της Θράκης. Συνεπώς, η συζήτηση περί Στυλιανίδη σταμάτησε και η αναζήτηση του προσώπου συνεχίζεται.

Μηχανισμός Βορίδη

Από τον Πύργο της Ηλείας ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, που θα είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές και έχει πολύ τρέξιμο μπροστά του. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο πρώην υπουργός είναι φανερό πως θα βοηθηθεί από τον μηχανισμό του κουμπάρου του, Μάκη Βορίδη, καθώς στην Ηλεία τον ξενάγησε και του έκανε τις τοπικές επαφές ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κοροβέσης, στενός και διαχρονικός φίλος του υπουργού Επικρατείας.

Το βλέμμα στον Σαμαρά

Στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στρέφουν στο Μέγαρο Μαξίμου το βλέμμα τους, καθώς έχει προαναγγείλει ότι θα πάρει τον λόγο κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Το ερώτημα είναι ένα: Ο κ. Σαμαράς θα επικεντρωθεί μόνο στο θέμα του γάμου των ομοφύλων ή θα σχολιάσει ευρύτερα την επικαιρότητα που περιλαμβάνει και το θέμα των αγροτών; Ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσει και το πόσο θα σηκώσει τους τόνους, θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα για το πού το πάει. Δεδομένου, μάλιστα, πως θα έχει προηγηθεί και η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους αγρότες, ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει την πλήρη εικόνα, άρα η οπτική του θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή