Φλωρίδης για βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: «Σοβαρό το κενό ασφαλείας»

Φλωρίδης για βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: «Σοβαρό το κενό ασφαλείας»

Ουρές στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς από σήμερα εφαρμόζεται ενδελεχής έλεγχος σε όσους εισέρχονται

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το κενό ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είναι αρκετά σοβαρό» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σχολιάζοντας το χθεσινό περιστατικό στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

«Το να φτάσει ένας τέτοιος μηχανισμός στο γραφείο της προέδρου των Εφετών και από εκεί στο γραφείο μιας άλλης προέδρου δείχνει πως προφανώς κάτι δεν λειτουργεί καλά στους ελέγχους. Η Αστυνομία αξιολογεί ξανά όλο το σύστημα ασφαλείας του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το οποίο και πριν από λίγα χρόνια είχε υποστεί μεγάλη βομβιστική επίθεση. Δεν αποκλείεται ο φάκελος να πήγε απευθείας στο γραφείο. Υπάρχει μια πύλη που δεν έχει μηχάνημα ελέγχου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ό,τι περνάει από κει δεν πρέπει να πάει στο μηχάνημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης, μιλώντας στο OPEN σήμερα το πρωί. 

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, ουρές έχουν σχηματιστεί στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς από σήμερα εφαρμόζεται ενδελεχής έλεγχος σε όσους εισέρχονται.

Τι εξετάζει η αντιτρομοκρατική

Από το «κόσκινο» των διωκτικών αρχών περνάνε οι υποθέσεις που χειρίστηκε η πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο αποστολέας του παγιδευμένου με εκρηκτικό μηχανισμό φακέλου που εξουδετερώθηκε χθες, Δευτέρα, στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η Αντιτρομοκρατική, που ανέλαβε τις έρευνες, εξετάζει τυχόν ομοιότητες στη συνδεσμολογία και την εκρηκτική ύλη με παλαιότερες υποθέσεις.

Η εκρηκτική ύλη που εντοπίστηκε στον φάκελο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ζελατοδυναμίτιδα και η ποσότητά της ήταν ικανή να προκαλέσει ισχυρή έκρηξη με θύματα.

Η υπόθεση επανέφερε στις μνήμες τη βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 14 Μαΐου 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ηταν 1.30 μετά το μεσημέρι, όταν εξερράγη ο μηχανισμός στις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στο ημιυπόγειο. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκε ένας δικαστικός επιμελητής, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, σε γραφείο εφημερίδας και σε τηλεοπτικό σταθμό.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή