ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακή η Πολιτική Γραμματεία – Το τελεσίγραφο Κασσσελάκη και η απειλή για εσωτερικό δημοψήφισμα

ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακή η Πολιτική Γραμματεία – Το τελεσίγραφο Κασσσελάκη και η απειλή για εσωτερικό δημοψήφισμα

«Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελεσίγραφο προς τους διαφωνούντες στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο επίσκεψής του προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση για τα Τέμπη.

«Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Η δήλωση ήρθε ύστερα από το σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο Γιάννης Ραγκούσης. «Θέλω να ξέρουμε τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία είτε καταψηφίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες υπάρχουν πέντε βουλευτές που πιθανότατα θα διαφοροποιήσουν τη στάση τους από τη γραμμή του κόμματος. Πρόκειται για τους Παύλο Πολάκη, Βασίλη Κόκκαλη, Μίλτο Ζαμπάρα, Αθηνά Λινού και Νίνα Κασιμάτη.

Ενταση καταγράφηκε στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στη θέση του για αναβολή μέρους των διαδικασιών. «Αμα δεν γίνει δεκτή η εισήγηση μου, θα πάμε σε δημοψήφισμα», δήλωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω τοποθέτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με στελέχη όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η Κατερίνα Νοτοπούλου να αποχωρούν.

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας

Σύμφωνα με πληροφορίες υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανου Κασσελάκη. «Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τους, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και ψηφιακά», τονίζουν κομματικές πηγές. Επιπλέον, αναφέρεται ότι «το ψηφιακό αυτό βήμα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ιδιαίτερα στη νέα γενιά».

Οι εσωκομματικές εκλογές για τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών μετατίθενται για δυο εβδομάδες μετά το Συνέδριο, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (17 και 18 Φεβρουαρίου) εκλέγονται οι σύνεδροι για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή