Γάμος ομοφύλων: Αποστάσεις κρατούν Θ. Πλεύρης και Μ. Χρυσομάλλης

Γάμος ομοφύλων: Αποστάσεις κρατούν Θ. Πλεύρης και Μ. Χρυσομάλλης

Την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο εξέφρασαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης και Μίλτος Χρυσομάλλης. Την Πέμπτη η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο εξέφρασαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης και Μίλτος Χρυσομάλλης.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Νωρίτερα, απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που είχαν κατατεθεί από την Ελληνική Λύση, τους Σπαρτιάτες και τη Νίκη. Ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, ανέφερε σχετικά πως «αυτοί που καταθέτουν αυτές τις ενστάσεις και αυτές τις απόψεις προσπαθούν να προκαλέσουν κάποια, κατά την αντίληψή τους, ρήγματα στη συνοχή της Νέας Δημοκρατίας».

Το νομοσχέδιο αυτό, είπε, αποτελεί απόδειξη της προστασίας, όχι μόνο των δικαιωμάτων των ομοφύλων αλλά και του ίδιου του δικαιώματος μιας κοινωνίας να προοδεύει και να εξελίσσεται.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη αναμένεται και η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο.

Θ. Πλεύρης: «Διαφωνώ με την αλλαγή προτύπου της οικογένειας»

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Πλεύρης άφησε να εννοηθεί ότι θα απέχει από την ψηφοφορία, τονίζοντας πως θα τηρήσει μια στάση, η οποία δεν θα δώσει το δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τη διαφωνία του για μικροπολιτικούς λόγους.

Εξήρε δε τη στάση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να παρέχει ελευθερία στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να εκφράσουν ανοιχτά τη διαφωνία τους, επικρίνοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Γάμος ομοφύλων: Αποστάσεις κρατούν Θ. Πλεύρης και Μ. Χρυσομάλλης-1
Πηγή: INTIME News

Εξηγώντας το σκεπτικό της αντίθεσής του στο νομοσχέδιο, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε πως «είναι θέμα συνείδησης και συνείδηση σημαίνει πως αντέχεις και αναγνωρίζεις τον πολιτικό σου ρόλο. Συνεπώς δεν μπορώ να ψηφίσω τις συγκεκριμένες διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση αλλά θα επιλέξω στάση που δεν θα δώσει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί κανείς τη διαφωνία μου για μικροπολιτικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η δική μου διαφωνία είναι αξιακή. Διαφωνώ με την αλλαγή του προτύπου της οικογένειας και με την αλλαγή του προτύπου του γάμου», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την επίκληση ότι προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών, ο κ. Πλεύρης είπε αφενός πως τα παιδιά που είναι σε ιδρύματα είναι πολύ λιγότερα από τις αιτήσεις που υπάρχουν, ενώ τα παιδιά που μεγαλώνουν με ομόφυλους γονείς δεν κινδυνεύουν να πάνε σε ιδρύματα καθώς, με βάση τον νόμο, ο βιολογικός γονέας έχει δικαίωμα να υποδείξει ποιος θα είναι επίτροπος.

Μ. Χρυσομάλλης: «Εχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε ό,τι κληρονομήσαμε»

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου ανακοίνωσε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, τονίζοντας πως δεν θα απέχει από την ψηφοφορία, αλλά θα τοποθετηθεί με αρνητική ψήφο.

«Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας παρέμεινε σταθερή στα 50 χρόνια της ιστορίας της, διότι κατόρθωσε να ενσωματώσει διαφορετικές απόψεις με επιτυχία, γιατί όλοι εμείς προερχόμαστε από διάφορες πολιτικές προσεγγίσεις και συνυπάρχουμε για τα πολλά στα οποία συμφωνούμε, αλλά και για αυτά στα οποία διαφωνούμε και πρώτος τα αναγνωρίζει όλα ο ίδιος ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων», ανέφερε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Γάμος ομοφύλων: Αποστάσεις κρατούν Θ. Πλεύρης και Μ. Χρυσομάλλης-2
Πηγή: INTIME News

«Τοποθετούμαι κατά συνείδηση και όχι απέχοντας. Δεν δύναμαι να φανταστώ μια κοινωνία, που ο πατέρας και η μητέρα θα αντικατασταθούν από τον γονέα 1 και τον γονέα 2 και τα παιδιά θα στερούνται τα οφέλη που ο πατέρας και η μητέρα από κοινού προσφέρουν. Κι αυτό για μένα είναι αξιακό. Γιατί έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε ό,τι κληρονομήσαμε, να προστατεύσουμε την κοινωνία και πάνω από όλα τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσομάλλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή