Βουλή: Αντιπαράθεση Κουτσούμπα – Σκέρτσου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Βουλή: Αντιπαράθεση Κουτσούμπα – Σκέρτσου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας μετά την ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ και η απάντηση του κ. Κουτσούμπα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου και του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα προκλήθηκε μετά την ομιλία του δεύτερου στο πλαίσιο της συζήτησης για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο κ. Κουτσούμπας παρέθεσε τα επιχειρήματα του ΚΚΕ με βάση τα οποία το κόμμα καταψηφίζει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ τοποθετείται με κύριο γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Επιπλέον, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επισήμανε ότι το κόμμα διαφωνεί με την «προώθηση ανορθολογικών θεωριών άρνησης του βιολογικού φύλου, όπως επιχειρείται μέσω της εκπαίδευσης, των Μέσων Ενημέρωσης, των κοινωνικών δικτύων, στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων». 

Τον λόγο, αμέσως μετά, ζήτησε ο Ακης Σκέρτσος, ο οποίος έκανε λόγο για ιστορική ψηφοφορία, σημειώνοντας ότι «λυπάται που το ΚΚΕ στέκεται απέναντι σε αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση». «Ενα κόμμα που λέει ότι είναι κοντά στον άνθρωπο, αλλά τελικά μάχεται για μια πάλη ιδεών που δεν αφορά τα πραγματικά προβλήματα του σήμερα, αποφάσισε να μείνει εκτός αυτής της σημαντικής θεσμικής κατάκτησης». Απέδωσε στο ΚΚΕ μια σκέψη «ολοκληρωτική, απολιθωμένη και μονολιθική» και ζήτησε «αυτοκριτική και αναστοχασμό για τις δυστοπίες που έχουν παραχθεί από κομμουνιστικά καθεστώτα έναντι των ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας. Θα ήθελα να ακούσω μια καταδίκη των στρατοπέδων συγκέντρωση στην Κούβα», προσέθεσε. 

Ακολούθως, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε λέγοντας ότι «το ζήτημα της προστασίας των παιδιών είναι κυρίαρχο θέμα και αυτό το αγνόησε η Ν.Δ., και από την άποψη του χρόνου που έδωσε για συνολική, επιστημονική, αναλυτική συζήτηση». Και κατέληξε: «Να χαίρεστε αυτόν τον προοδευτισμό. Αυτό είναι συντήρηση του κακίστου είδους. Αυτό είναι οπουρτουνισμός και συντηρητισμός. Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή