Κυρ. Μητσοτάκης: Περήφανοι για το νομοσχέδιο – ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Κυρ. Μητσοτάκης: Περήφανοι για το νομοσχέδιο – ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου, με ανάρτησή του στο X.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, με ανάρτησή του στο X.

«Είμαστε περήφανοι γιατί το νομοσχέδιο που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Ελληνας πρωθυπουργός. 

Μετά από δύο ημέρες τοποθετήσεων, με ομιλίες που διήρκεσαν συνολικά πάνω από 30 ώρες, οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση με τον τίτλο: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

Συνολικά 254 βουλευτές συμμετείχαν στην ψηφοφορία με ορισμένους εξ αυτών να ψηφίζουν επιστολικά. Απείχαν 46. Επί της αρχής ψήφισαν «ναι» 176 βουλευτές και «όχι» 76. «Παρών» δήλωσαν δύο βουλευτές. 

H Ελλάδα γίνεται σήμερα η 16η χώρα της ΕΕ και η 37η στον κόσμο που αναγνωρίζει την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία. Είναι επίσης η πρώτη ορθόδοξη που αναγνωρίζει αυτά τα δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή