Εντός και Εκτός: Ο Κώστας Αγοραστός και το δικαίωμα στη σιωπή

Εντός και Εκτός: Ο Κώστας Αγοραστός και το δικαίωμα στη σιωπή

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Με την επίκληση του δικαιώματός του, όπως αυτό απορρέει από τις σχετικές προβλέψεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αφού έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη, να μη μιλήσει για την υπόθεσή του σε άλλο όργανο πέραν του φυσικού δικαστή, ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός προφορικώς και γραπτώς αρνήθηκε να καταθέσει χθες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όπου είχε κληθεί ως μάρτυρας. Είπε μια φράση για την ουσία της υπόθεσης (που τον αφορά) σχετικά με τις αλλαγές στον τόπο του δυστυχήματος: «Αρνούμαι κάθε εις βάρος μου κατηγορία ως αβάσιμα και αδίκως έχει διατυπωθεί στον δημόσιο λόγο, η οποία αποτελεί απόρροια παραπλάνησης, πολιτικών αντιπαραθέσεων και επιδιώξεων, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια, που συνίστατο μόνο στη διάθεση μηχανημάτων, όπως αποφασίστηκε από το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας. Ενήργησε δηλαδή ως ώφειλε να πράξει, χωρίς να έχει πρωτοβουλία ενεργειών».

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Για την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην εκδήλωση της Τετάρτης ρωτήθηκε η Εφη Αχτσιόγλου στον ΣΚΑΪ, αναβιώνοντας την κόντρα μεταξύ των δύο. Αφού επισήμανε πως η συγκεκριμένη συζήτηση πολεμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες, η βουλευτής της Νέας Αριστεράς τόνισε πως «δεν μπόρεσαν να την ανατρέψουν, να μη γίνει, και όταν έφτασε η ώρα να γίνει, επιχείρησε ο κ. Κασσελάκης να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να κάνει ένα επικοινωνιακό τρικ για να αλλάξει το κέντρο βάρους. Δεν επηρέασε η παρουσία του ούτε την επιτυχία της εκδήλωσης, ούτε την ουσία της συζήτησης, ούτε το περιεχόμενό της». Κατά την κ. Αχτσιόγλου, «ήταν άλλη μια απόπειρα επικοινωνιακού θορύβου από τις πολλές που κάνει ο κ. Κασσελάκης και απλά επιβεβαίωσε ότι βάζει στην προτεραιότητά του την επικοινωνιακή φασαρία και όχι την ουσία της πολιτικής. Είναι άλλο ένα επεισόδιο από τα γνωστά».

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Μερικούς από τους πιο γενναίους και δυνατούς μαχητές της ζωής υποδέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εννέα παιδιά, ηλικίας από 3 έως 15 ετών, που κατάφεραν να νικήσουν στη μάχη με τον καρκίνο αφηγήθηκαν τις δικές τους εμπειρίες, το πριν και μετά της ασθένειας και την ισχυρή θέλησή τους να αφήσουν πίσω αυτό που μοιάζει πλέον σαν κακό όνειρο και να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους. Αφορμή της συγκινητικής και γεμάτης συμβολισμούς συνάντησης ήταν η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. «Ο Αντώνης, η Μυρτώ, η Φωτεινή, η Δήμητρα, η Ελένη, η Ευαγγελία, ο Αλέξανδρος, ο Αγγελος, η Αικατερίνη-Καλλιόπη, μακριά πλέον από τους νοσοκομειακούς θαλάμους και τις επώδυνες θεραπείες, επιβεβαίωσαν ότι ο δρόμος προς την ίαση μπορεί να είναι μακρύς, δεν είναι όμως αδιάβατος. Πρωταγωνιστές μιας σκληρής αφήγησης αλλά με αίσιο τέλος, όπως εξάλλου και τόσα ακόμη παιδιά που πέρασαν την ίδια δοκιμασία, μας έδωσαν δύναμη από τη δύναμή τους», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτησή της στο Facebook. Τα παιδιά έφθασαν στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενα από τους γονείς τους και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα», Μαρία Τρυφωνίδη.

Ο ΤΟΠΟΣ

Στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας για συνάντηση με τον δήμαρχο Χάρη Δούκα βρέθηκε χθες ο Πέτρος Κόκκαλης, μία ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα Κόσμος. Ενόψει ευρωεκλογών, ο κ. Κόκκαλης αρχίζει έναν κύκλο επαφών και η συνάντηση με τον κ. Δούκα ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς και οι δύο έχουν τοποθετηθεί για τις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη έγκαιρης κινητοποίησης προκειμένου οι σύγχρονες πόλεις να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. «Μοιραστήκαμε τις κοινές αγωνίες μας για το περιβάλλον και τις ελληνικές πόλεις, οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν το τρένο της κλιματικής ουδετερότητας. Η Αθήνα θεωρείται κλιματικό hotspot της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Δούκας. Μίλησε μάλιστα για «φιλόδοξους στόχους» που έχει θέσει η νέα δημοτική αρχή, οι οποίοι εκτείνονται από δενδροφύτευση μέχρι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, και οι οποίοι, όπως είπε, έχουν αρχίσει να υλοποιούνται.

Η ΑΤΑΚΑ

Τη συμμετοχή του σε μια εκδήλωση στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για το Μακεδονικό, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Λεωνίδας Κύρκος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θυμήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Χάρης Καστανίδης, σε αντιστοιχία με την προχθεσινή εκδήλωση των «τριών» της Κεντροαριστεράς. «Δεν διανοήθηκε ποτέ ο Ανδρέας Παπανδρέου να μου πει “παλικάρι μου, πήρες την άδειά μου για να πας;”. Προφανώς οι μεγάλοι ηγέτες έχουν μια τεράστια ευρυχωρία και δεν έχουν προβλήματα να φοβούνται και τη σκιά τους», είπε. Και ο νοών νοείτω.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή