Ομόφυλα ζευγάρια: «Ιστορική στιγμή» – Κοινή δήλωση από 28 πρεσβείες στην Αθήνα

Ομόφυλα ζευγάρια: «Ιστορική στιγμή» – Κοινή δήλωση από 28 πρεσβείες στην Αθήνα

Χαιρετίζουν την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης

Κοινή δήλωση με την οποία χαιρετίζουν την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο εξέδωσαν 28 πρεσβείες στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή.

Μερικές ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια τα ίδια δικαιώματα στον γάμο με τα ετερόφυλα, οι πρεσβείες 28 χωρών της Δύσης κάνουν λόγο για «ιστορική στιγμή».

«Θα θέλαμε με να καλωσορίσουμε την έγκριση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο και την αναγνώριση των οικογενειών του ιδίου φύλου», αναφέρει η κοινή δήλωση.

«Η επέκταση του θεμελιώδους δικαιώματος του γάμου σε ζευγάρια του ιδίου φύλου έχει αποτελέσει σπουδαίο σημείο αναφοράς στην πορεία προς την ισότητα και την αξιοπρέπεια όλων σε όλες τις χώρες μας», σημειώνουν οι 28 πρεσβείες στην Αθήνα.

«Εορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή μαζί με τον λαό, το Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της Ελλάδας», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα.

Τη δήλωση υπογράφουν οι πρεσβείες της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ιρλανδίας, της Εσθονίας, της Μάλτας και του Λουξεμβούργου από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επίσης, εκτός Ε.Ε., υπογράφουν τη δήλωση οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά, της Νότιας Αφρικής, της Ελβετίας, της Αυστραλίας, της Νορβηγίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Αργεντινής, της Ισλανδίας, της Χιλής, του Μεξικού, της Ουρουγουάης και της Κολομβίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT