ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία στη «σκιά» του ερωτηματολογίου Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία στη «σκιά» του ερωτηματολογίου Κασσελάκη

Πολεμικό το κλίμα στην Κουμουνδούρου. Τα στρατόπεδα, τα σενάρια της επόμενης ημέρας και η στάση Κασσελάκη

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη σκιά των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε στους κόλπους της Κουμουνδούρου το ερωτηματολόγιο που δημοσιοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης προς τα μέλη του κόμματος με ερωτήσεις για την ταυτότητα, την πολιτική φυσιογνωμία, ακόμη και το όνομα και το λογότυπο του κόμματος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις τρεις ημέρες πριν από την έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος στις 22 Φεβρουαρίου, την ώρα, μάλιστα, που ο πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται στο Λονδίνο.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία στη «σκιά» του ερωτηματολογίου Κασσελάκη-1
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης / ΙΝΤΙΜΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία στη «σκιά» του ερωτηματολογίου Κασσελάκη-2
Ο Νίκος Παππάς προσερχόμενος στη σημερινή Π.Γ. / ΙΝΤΙΜΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία στη «σκιά» του ερωτηματολογίου Κασσελάκη-3
Ο Διονύσης Τεμπονέρας / ΙΝΤΙΜΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία στη «σκιά» του ερωτηματολογίου Κασσελάκη-4
Η Ολγα Γεροβασίλη / ΙΝΤΙΜΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία στη «σκιά» του ερωτηματολογίου Κασσελάκη-5
Ο Γιάννης Ραγκούσης / ΙΝΤΙΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε χθες στο ερωτηματολόγιο, ωστόσο 17 από τα 23 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του οργάνου ύστερα από ένα γαϊτανάκι αντιδράσεων που ξεκίνησε από τη δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη η οποία, επί της ουσίας, έκρουε το καμπανάκι του κινδύνου ακόμη και για το ενδεχόμενο «διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε στη διακυβέρνηση του τόπου», όπως ανέφερε. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν η τοποθέτηση του Χρήστου Σπίρτζη στην ΕΡΤ, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του κόμματος «να προσγειωθεί στην πραγματικότητα», αλλά και του Νίκου Παππά, ο οποίος σημείωνε στην ΕΦΣΥΝ ότι «το καταστατικό μάς δεσμεύει από τον πρώτο έως τον τελευταίο».

Την αγωνία του για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σήμερα στον ΣΚΑΪ και ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης. «Κάποια στιγμή δεν υπάρχει γυρισμός είναι η τελευταία ευκαιρία που λέμε… Ή θα αποφασίσουμε, τα προβλήματα κακής οργάνωσης υπάρχουν, προσωπικών τακτικών υπάρχουν, τακτικισμών υπάρχουν, λαθών από την ηγεσία υπάρχουν, κακές συμβουλές, υπάρχουν», επισήμανε ο κ. Γιαννούλης.

«Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες και τέτοια ζητήματα ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο, να συμμετέχουν τα μέλη σε διαβούλευση και να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις», σχολίασε από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Υπέρ του προέδρου τοποθετήθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη με δήλωσή της στην Αυγή. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν βλάσφημα ερωτήματα που εξαιρούνται», ενώ έστειλε σαφές μήνυμα προς τους «διαφωνούντες» ότι «δεν απομένει άλλος χώρος για διαδικαστικές ενστάσεις ούτε χωράνε στην κρίσιμη στιγμή φιλοδοξίες αρχηγίσκων».

Θετικά διακείμενη προς το ερωτηματολόγιο εμφανίστηκε και η βουλευτής του κόμματος Νίνα Κασιμάτη, η οποία, μάλιστα, έκανε λόγο για ανάγκη επανίδρυσης του κόμματος.

«Για να γίνει η αξία της συνδιαμόρφωσης πράξη στο κόμμα μας, εάν θέλετε, απαντήστε στο ερωτηματολόγιο του iSYRIZA», σημείωνε με παρέμβασή της στην Αυγή και η Ραλλία Χρηστίδου, καθώς, σύμφωνα με την ίδια, «τα ερωτήματα στοχεύουν στη σωστή κατεύθυνση».

Χθες, Κυριακή, και αφότου ξεδιπλώθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις των στελεχών του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έδειξε ότι επιμένει στην απόφασή του να κοινοποιήσει ένα ερωτηματολόγιο στην πλατφόρμα iSYRIZA προς τα μέλη του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου. Ανέφερε μάλιστα πως στο κόμμα που οραματίζεται «τα όργανα πρώτα ακούν τη βάση και μετά αποφασίζουν, λαμβάνοντάς την υπόψη».

Μάλιστα, έσπευσε να αναφέρει ότι ο προοδευτικός κόσμος από το 2019 μάς φωνάζει «αλλάξτε τα όλα». Η επιλογή να αναφερθεί στο έτος της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στις διαδικασίες της λεγόμενης «διεύρυνσης» του κόμματος μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης απευθύνεται επί της ουσίας στο «φιλοτσιπρικό» ακροατήριο, απαντώντας έτσι στην αιχμή της Ολγας Γεροβασίλη περί ενδεχόμενης διάλυσης «του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε στη διακυβέρνηση». 

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να συνδεθεί στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία μέσω zoom, καθώς πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λονδίνο. Ολα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά, ακόμη και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, σε περίπτωση που δεν βγει λευκός καπνός από τη συνεδρίαση της σημερινής Πολιτικής Γραμματείας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT