Θεωρείο: Μία σημαντική επιτυχία

Θεωρείο: Μία σημαντική επιτυχία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σημαντική επιτυχία φαίνεται ότι έχει καταφέρει ο υπουργός Χρ. Στυλιανίδης. Κατάφερε και πήρε το πράσινο φως της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση ναυπήγησης νέων πράσινων και υβριδικών σκαφών για την ελληνική ακτοπλοΐα. Λίγοι πίστευαν πως ήταν εφικτό, αλλά μόλις χθες ήλθαν τα καλά νέα από τις Βρυξέλλες. Η ενίσχυση θα είναι κρίσιμη, καθώς η ελληνική ακτοπλοΐα βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής, με την ανάγκη της ανανέωσης του στόλου της να είναι επιτακτική.

Προβληματισμένοι

Οι βουλευτές που εκλέγονται στον Κάμπο είναι αρκετά προβληματισμένοι το τελευταίο διάστημα. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην περιοχή φοβίζουν τους βουλευτές πως η δύναμή τους θα μειωθεί. Επίσης, ο περιφερειάρχης είναι πλέον άλλου κόμματος και πολλοί «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν χάσει το «στήριγμα» του Αγοραστού, που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό στην τοπική κοινωνία.


Αλλαγές λόγω γάμου

Το νομοσχέδιο για τον γάμο πέρασε, οι τεχνικές αλλαγές ωστόσο που πρέπει να γίνουν για να… εφαρμοστεί είναι πολλές. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου με επίκεντρο την έκδοση ληξιαρχικών πράξεων, καθώς τα συστήματα έως τώρα αναγνώριζαν μόνο «μητέρα» και «πατέρα» και πλέον το φύλο δεν θα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της έκδοσης ληξιαρχικής πράξης. Οι αλλαγές στα πληροφοριακά συστήματα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απαλείφουν πολλές υποχρεωτικότητες που υπήρχαν, ώστε οι δηλώσεις καταγραφής γονεϊκών και συζυγικών σχέσεων να είναι σύμφωνες με τον νέο νόμο.

Υπογραφές στήριξης

Σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για να είναι κάποιος υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, θα πρέπει να προταθεί από το κόμμα του και από άλλα δύο κόμματα-μέλη του ΕΛΚ. Η Φον ντερ Λάιεν προτάθηκε σήμερα το μεσημέρι από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας – CDU. Την επιστολή στήριξης συνυπογράφουν οι δύο πιο ισχυροί, βάσει ποσοστού των κομμάτων τους, ηγέτες του ΕΛΚ, δηλαδή ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας και πρόεδρος της Platforma Obywatelska, Ντόναλντ Τουσκ. Αυτοί θα χειριστούν τη στήριξη της υποψηφιότητας της Φον ντερ Λάιεν από την αρχή μέχρι το τέλος, όταν στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον προσεχή Ιούνιο –μετά τις ευρωεκλογές– οι ηγέτες της Ε.Ε. θα αποφασίσουν για την πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής των κοινοτικών θεσμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή