Εντός και Εκτός: Η Ζωή δεν ξεχνάει τίποτα

Εντός και Εκτός: Η Ζωή δεν ξεχνάει τίποτα

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Ο τραυματισμός του οπλίτη Μ.Κ. της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) χθες το πρωί στην περιοχή του Αγίου Μοδέστου προκάλεσε συναγερμό στην Αθήνα και τη Λευκωσία, καθώς αυτός προκλήθηκε από τα θραύσματα χειροβομβίδας η οποία εξερράγη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Μετά την έκρηξη, στον οπλίτη παρασχέθηκαν επί τόπου πρώτες βοήθειες προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο. Εκεί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και μέχρι αργά χθες το βράδυ οι επίσημες πληροφορίες ήταν εξαιρετικά περιορισμένες, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζωή του οπλίτη δεν απειλείται, το χειρουργείο στο χέρι πήγε καλά, καθώς αποκαταστάθηκαν τα τραύματα, ενώ ένα θραύσμα που είχε χτυπήσει το μάτι, δεν έκανε ζημιά. Το υπουργείο Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε έρευνα για τη διακρίβωση των αιτίων του ατυχήματος.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Η συμπάθεια της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή. Και τη θυμίζει σε κάθε ευκαιρία. Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την έμπνευση να στείλει πρόσκληση στην κ. Κωνσταντοπούλου να παραστεί στο συνέδριο του κόμματος. Και αυτή με τη σειρά της φυσικά τον εξέθεσε, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια». Η παρακμή και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή που καταγράφεται μέσα από τα διάφορα επεισόδια αλληλοσπαραγμού των τελευταίων ημερών, μοιάζει με πειραματικό συνεργατικό μυθιστόρημα, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμβολής ακόμη και οι πρώην. Βέβαια, η κ. Κωνσταντοπούλου δεν περιορίζει την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη, αλλά θυμάται και τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ακρίβεια, ξεκίνησε τον κατήφορο από το ’15 που πρόδωσε όλα τα όνειρα της παλλόμενης τότε ελληνικής κοινωνίας απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας μας. Αλλά και των κοινωνιών και των κινημάτων σε όλο τον κόσμο, που κοίταζαν την Ελλάδα με ελπίδα!», ανέφερε μεταξύ άλλων. Πάλλονται και τα μηνίγγια όλων όσοι θυμούνται εκείνες τις ημέρες.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης βρέθηκε χθες στο επίκεντρο επιθέσεων από όλες τις πτέρυγες, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους Ποινικούς Κώδικες στη Βουλή. Οι συγκρούσεις πέραν του αντικειμένου του νομοθετήματος αφορούσαν και σειρά άλλων ζητημάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα, δίνοντας σαφή γεύση του τι θα παρακολουθήσουμε την επόμενη περίοδο και μέχρι τις ευρωεκλογές. Ο Σωκράτης Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ «κόλλησε» στην αντιπαράθεση και την υπόθεση των Τεμπών, ενώ αναφέρθηκε και στο επικείμενο σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Λέω ιδιαίτερα προς τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ ότι η μάχη της παιδείας που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι επίσης μια μάχη δημοκρατίας, όπου πρέπει να διαλέξετε με ποια μεριά θα είστε», είπε ο κ. Φάμελλος. Από το ΠΑΣΟΚ προτίμησαν να επικεντρωθούν στην κυβέρνηση και τον κ. Φλωρίδη, ο οποίος, πάντως, προτίμησε τη μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Οδηγηθήκατε σε μία ήττα το 2019, σε μία συντριβή το 2023, στη διάσπαση και τώρα στη διάλυση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης. Από το σκηνικό δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος ανέδειξε τον δικό του καημό, τον νόμο περί του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών. «Η μοναδική φωνή που είναι αντισυστημική είναι η Ελληνική Λύση. Ελληνες, επιτίθενται ολοταχώς και ολοσχερώς στα δικαιώματά σας, μη μείνετε απαθείς», είπε ο κ. Βελόπουλος ο οποίος ζήτησε την ψήφο των πολιτών τον Ιούνιο.

Ο ΤΟΠΟΣ

Τα Ιωάννινα, όπου βρέθηκε χθες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς για την 111η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Με την ευκαιρία έστειλε και ένα μήνυμα προς τη γειτονική Αλβανία υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα «είναι σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανίων». Και κάλεσε την Αλβανία, «στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, να έχει υπόψη της και την ανάγκη τήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου». Μια φορά προς Αλβανία, προχθές το βράδυ κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής προς την Τουρκία, τα μηνύματα του κ. Δένδια εμπεριέχουν την πολύ σαφή άποψή του για τα βασικά θέματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αυτή την εποχή.

Η ΑΤΑΚΑ

«Αγρότες με σημαίες, κόρνες και πανό διέσχισαν τη χώρα και έφτασαν στο Σύνταγμα, ζητώντας με ύψιστο συμβολισμό την εφαρμογή του ίδιου του Συντάγματος, το δικαίωμα στην εργασία, στην ισοτιμία, στην αξιοπρέπεια στη ζωή. […] Κάλεσαν τον ελληνικό λαό και ο λαός ανταποκρίθηκε κατά χιλιάδες, αυθόρμητα και με αίσθημα συμπαράστασης. Και ήταν όλοι εκεί –στο πρωτοφανές αυτό συλλαλητήριο, δίπλα στους αγρότες– οι εργάτες, οι φοιτητές, οι επαγγελματίες, ο ελληνικός λαός». Τάδε έφη –για προφανείς λόγους– η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λαρίσης Ευαγγελία Λιακούλη. Στην επόμενη μεταγραφική σεζόν ας τη δουν από το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή