Τσακαλώτος σε Τσίπρα: Μήπως να αρχίσεις με μια στοιχειώδη αυτοκριτική;

Τσακαλώτος σε Τσίπρα: Μήπως να αρχίσεις με μια στοιχειώδη αυτοκριτική;

«Οχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε, φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας», γράφει ο κ. Τσακαλώτος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανάρτησή του ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «δεν φύγαμε [από τον ΣΥΡΙΖΑ] γιατί χάσαμε» αλλά «γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας».

«Οχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας και ποιος μπορεί να υποστηρίξει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και συνεχίζει:

«Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που σε αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει. Αρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όπου ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή μνημονίου. Αρχισε όταν αρνήθηκες να φτιάξουμε ένα πολιτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις μετά το 2017. Αρχισε όταν ήθελες να φτάσεις τον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη με πάνω από 100.000 ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές και επέβαλες να ψηφίζουν μέλη με δύο ευρώ την ίδια μέρα. Αρχισε με την ανοχή σου στη θεωρία περί εσωτερικών εχθρών, και από ό,τι βλέπουμε οι εσωτερικοί εχθροί όλο και πολλαπλασιάζονται εντός ΣΥΡΙΖΑ. Αρχισε όταν πρώτα εσύ ήθελες την αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση, δηλαδή χωρίς καμία λογοδοσία στα όργανα, δημιουργώντας ένα κόμμα που δεν συζητά πολιτικά και ιδεολογικά».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσακαλώτος καταλήγει στην ανάρτησή του: «Αρα πριν μας “αναλύσεις” τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Θα ήταν μια καλή αρχή!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή