Εντός και Εκτός: Ο Βελόπουλος, ο Φλωρίδης και ο Καραμανλής

Εντός και Εκτός: Ο Βελόπουλος, ο Φλωρίδης και ο Καραμανλής

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Την τιμητική του είχε χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος. Αρχικά, ερμηνεύοντας μάλλον κυριολεκτικά άρθρο της Lifo με τίτλο «Τελικά είναι κακό να παντρεύονται τα ξαδέλφια;», εντόπισε κρυφό σχέδιο της Ν.Δ. για νομιμοποίηση της «αιμομιξίας». Και όλα αυτά πριν αρχίσει η αντιπαράθεση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον οποίο αυτές τις ημέρες άπαντες κατηγορούν ως πρώην Πασόκο. Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε χθες από τον κ. Φλωρίδη την πλέον νεοδημοκρατική ομολογία πίστως. «Τι είστε; Θέλω να σηκωθείτε έντιμα ως πολιτικός και να μας πείτε “είμαι Ν.Δ.”. Θα το πείτε; Πιστεύετε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ναι ή όχι;» είπε ο κ. Βελόπουλος. «Ευτυχώς δεν είμαι καινούργιος για να υπάρχουν απορίες τι είμαι», απάντησε ο κ. Φλωρίδης, τονίζοντας ότι όταν διαφώνησε με το κόμμα του παρέδωσε και τη βουλευτική έδρα του σε αυτό.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Τα Κατεχόμενα αποτελούν μια τεράστια στρατιωτική βάση της Τουρκίας. Δυστυχώς, αλλά αυτή είναι η αλήθεια, όπως φαίνεται και από τις τελευταίες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ (24 TV), ο οποίος υπενθύμισε ότι επί των ημερών του το αεροδρόμιο του Λευκονοίκου (Γκετσίτκαλε) έχει γίνει βάση τουρκικών UAV. Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στη «Γαλάζια Πατρίδα» λέγοντας ότι εντός αυτής το ψευδοκράτος «διαθέτει δικαιώματα που αντιστοιχούν στο τριπλάσιο της δικής του επικράτειας». Οπως πρόσθεσε, «σε συνεργασία με τη Δημοκρατία της Τουρκίας, η μητέρα πατρίδα, η μικρή πατρίδα και η Γαλάζια Πατρίδα αναδεικνύουν έναν εντελώς διαφορετικό πλούτο». Και επισήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (σ.σ. το ψευδοκράτος) να συνεχίσει την πορεία της ως ένα κυρίαρχο κράτος». Ολες αυτές οι τουρκικές στρατιωτικές βάσεις «θα εξαφανιστούν» αν η Κύπρος «συνάψει μια συμφωνία σε ένα ομοσπονδιακό πλαίσιο», σημείωσε ακόμη ο κ. Τατάρ, προκειμένου να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις για τους στόχους του ψευδοκράτους.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το αφήγημα του κ. Τατάρ δεν απέχει και πολύ από τη γραμμή που έχει χαράξει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χθες, με αφορμή την πρόσφατη πτήση του πρωτότυπου σχεδίου αεροσκάφους 5ης γενιάς (ΚΑΑΝ όπως ονομάζεται), υπενθύμισε την πρόοδο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. «Πέρυσι κάναμε εξαγωγές 5,5 δισ. δολαρίων προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας. Είμαστε μία από τις δέκα χώρες του κόσμου που ναυπηγούν τα δικά τους πολεμικά πλοία. Δεν σχεδιάζουμε και δεν ναυπηγούμε μόνο τα πλοία μας, αλλά αναπτύσσουμε και χρησιμοποιούμε και τα οπλικά τους συστήματα, όπως και τα ραντάρ τους που είναι εξελιγμένης τεχνολογίας», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (οπλισμένα και μη) και στο ΚΑΑΝ. «Το πρώτο 5ης γενιάς μαχητικό μας πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση. Είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας, ενεργειών 15 ετών και με τη χθεσινή πτήση του ξεπέρασε ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Αν θέλει ο Θεός στα τέλη του 2028 σχεδιάζουμε την ένταξη του ΚAAN στην πολεμική μας αεροπορία. Ας συνεχίσουν να λένε πως δεν θα τα καταφέρουμε», είπε ο κ. Ερντογάν και η αλήθεια είναι ότι η πολιτική που ακολούθησε στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας αποδίδει.

Ο ΤΟΠΟΣ

Κάτω στον Πειραιά στο λιμάνι, οι βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν θα μπορούν να εκκλησιάζονται. Αυτό αποφάσισε με ψήφισμά της έκτακτη ιερατική σύναξη που συνήλθε χθες, έπειτα από πρωτοβουλία του μητροπολίτη Πειραιώς (Φαλήρου, Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Δραπετσώνας) Σεραφείμ, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση. Στο ψήφισμα αποφασίζεται να διακοπεί η κοινωνία στους βουλευτές, να μην τους απευθύνεται καν πρόσκληση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις μέχρι να μεταμεληθούν «εμπράκτως». Ως έμπρακτη μεταμέλεια ορίζεται η ακύρωση του νόμου. Ο κ. Σεραφείμ έκανε λόγο για «εφαρμογή της woke ατζέντας» και αποδόμηση του χριστιανικού δόγματος. Σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, πάντως, όπως στην Κρήτη, η Εκκλησία της οποίας είναι ημιαυτόνομη και δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος, καλού κακού υπενθύμισαν στους ιερείς πως οι ανάδοχοι πρέπει να δηλώνουν υπεύθυνα ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι ή ότι έχουν παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο.

Η ΑΤΑΚΑ

«Εκοψα το κομμάτι που μου αντιστοιχούσε στη “συνεργασία” και το αφιέρωσα στον δήμαρχο Αθηναίων και φίλο Χάρη Δούκα, με τον οποίο έχουμε μια εξαιρετική μέχρι στιγμής αυτοδιοικητική συνεργασία και μας τίμησε με την παρουσία του». Αυτά είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μετά την εκδήλωση κοπής πίτας του συνδυασμού του (δύο μήνες μετά τη Πρωτοχρονιά, όπως επιβάλλει το έθιμο να τρώμε βασιλόπιτα έως το Πάσχα) και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να μην αισθανθεί κάποιος μια ζεστασιά μέσα στην καρδιά γι’ αυτή τη φιλική σχέση ανάμεσα σε δύο νέους πολιτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή