Τεμπονέρας: «Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη, θα το κάνουμε για το κοινό καλό»

Τεμπονέρας: «Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη, θα το κάνουμε για το κοινό καλό»

«Καρέκλες και οφίτσια, αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ» - Πυρά κατά Κασσελάκη: «Σεβόμαστε απόλυτα τη βούληση των μελών του κόμματος ώστε να μην κυνηγάμε χίμαιρες - Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η στιγμή αυτή δεν αφορά πρόσωπα αλλά αρχές και αξίες», σημείωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας στην αρχή της ομιλίας του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε πυρά προς τον Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, μιλώντας σε α’ πληθυντικό ότι «καρέκλες και οφίτσια, αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ». 

Αναφέρθηκε στο «Μέτωπο Δημοκρατίας, το οποίο ήδη οικοδομείται στην κοινωνία, ασχέτως της στάσης των κομμάτων», όπως είπε. «Το πιο σημαντικό δεν είναι το ποιος, αλλά το πώς και για ποιους θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Οφείλουμε, λοιπόν, να πάρουμε θέση», ανέφερε.

«Οι δικές μου ρίζες είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση. Στη δική μας ζωή μάθαμε να παλεύουμε για τις ιδέες μας και τις αρχές. Καρέκλες και οφίτσια, αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Το δικό μας το “εγώ” το προσφέρουμε στο “εμείς”. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, από το δημόσιο σχολείο. Σεβόμαστε απόλυτα τη βούληση των μελών του κόμματος, ώστε να μην κυνηγάμε χίμαιρες. Δεν έχουμε πολιτικές ανασφάλειες. Μάθαμε, όμως, να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε. Βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Η Αριστερά δεν παράγει “μεσσίες” και ήρωες, παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Εχουμε χρέος να κρατήσουμε την υπόθεση αυτή ζωντανή. Αν χρειαστεί να κάνουμε στην άκρη, θα το κάνουμε για το κοινό καλό. Δεν θα αφήσουμε να μπει η Αριστερά στο περιθώριο», είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεροβασίλη φέρεται να είναι κοντά στην υποψηφιότητα, με τις διεργασίες παρ’ όλα αυτά να είναι συνεχείς. Επιπλέον φέρεται να υπάρχει συντονισμός μεταξύ της πλευράς Γεροβασίλη και Τεμπονέρα τις τελευταίες ώρες, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για συνάντησή τους, όπως και συνάντηση της βουλευτού με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή