Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στην εστίαση και τον τουρισμό

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας στην εστίαση και τον τουρισμό

Κάθε μήνα, οι εργοδότες θα καλούνται να επιλέγουν, αν θα δηλώσουν προκαταβολικά το ωράριο ή αν θα κάνουν χρήση της απολογιστικής διαδικασίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα επεκταθεί στην εστίαση και τον τουρισμό έως το τέλος του έτους, όπως δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Aννα Στρατινάκη.

Μιλώντας στο Ράδιο City Θεσσαλονίκης, η κ. Στρατινάκη υπογράμμισε ότι από την 1η Απριλίου 2024 προβλέπεται η επιβολή προστίμου για τις επιχειρήσεις της βιομηχανίας στις οποίες θα διαπιστωθεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Το ίδιο θα ισχύσει και για το λιανεμπόριο από τις 2 Μαΐου. 

«Ο καλός εργοδότης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας» σχολίασε η κ. Στρατινάκη. 

Ερωτηθείσα αν εξετάζεται να δοθεί πίστωση χρόνου στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου και βιομηχανίας, ώστε να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες εφαρμογής, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων απάντησε ότι από την πιλοτική εφαρμογή θα κριθεί αν απαιτείται κάτι τέτοιο και κάτω από ποιους όρους.

Η κ. Στρατινάκη σημείωσε ότι η επικοινωνία με τις επιχειρήσεις είναι συνεχής και, στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις. «Συζητάμε με όλους τους κλάδους και δεν αιφνιδιάζουμε τις επιχειρήσεις» ανέφερε η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων και προανήγγειλε ότι, σύντομα, θα εκδοθεί εγκύκλιος, με την οποία θα αντιμετωπιστούν εφαρμοστικές στρεβλώσεις.

Μεταξύ άλλων, η κ. Στρατινάκη διευκρίνισε ότι, κάθε μήνα, οι εργοδότες θα καλούνται να επιλέγουν, αν θα δηλώσουν προκαταβολικά το ωράριο ή αν θα κάνουν χρήση της απολογιστικής διαδικασίας.

Τέλος, αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων επισήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναμένει το τελικό πόρισμα από τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και τις εκθέσεις του ΙΟΒΕ και της ΤτΕ, ώστε να ανακοινώσει τον νέο κατώτατο μισθό τον Μάρτιο του 2024, ο οποίος θα ισχύσει από την 1η Απριλίου 2024.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή