Στ. Κασσελάκης: Είμαι το τελευταίο άτομο που είναι κολλημένο με την καρέκλα

Στ. Κασσελάκης: Είμαι το τελευταίο άτομο που είναι κολλημένο με την καρέκλα

Η πρώτη δήλωση Κασσελάκη μετά την ομιλία του στο Συνέδριο, όπου προκήρυξε εκλογές για την ηγεσία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το κόμμα πρέπει να γίνει κόμμα μελών», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ρ/σ «Κόκκινο», στην πρώτη του δήλωση μετά τη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στον απόηχο των διαδοχικών συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας και της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι είναι «το τελευταίο άτομο που είναι κολλημένο με την καρέκλα του» και πρόσθεσε ότι θέλει να «προσφέρει στον τόπο» από μια θέση που θα έχει τη «νομιμοποίηση των μελών και της βάσης».

Η νέα δήλωση Κασσελάκη έρχεται εν μέσω έντονων εσωκομματικών ζυμώσεων, μετά την προαναγγελία τετραπλών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη προέδρου και οργάνων από τη βάση.

Η Ολγα Γεροβασίλη, για την οποία πληθαίνουν τα σενάρια πως θα ανακοινώσει σύντομα τη δική της υποψηφιότητα, είχε μπαράζ συναντήσεων με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις. Η κ. Γεροβασίλη συναντήθηκε με τον Διονύση Τεμπονέρα και με τους Θανάση Θεοχαρόπουλο και Σωκράτη Φάμελλο, ενώ αναμένεται να έχει συναντήσεις και με άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ερωτηθείς για τη χθεσινή του ομιλία, ο Στ. Κασσελάκης δήλωσε πως δεν σκοπεύει να αναφερθεί στους «πολιτικούς υπολογισμούς» και τις «σκέψεις», τονίζοντας ότι οι «αλλαγές που πρέπει να γίνουν» είναι για να «ταιριάξουν το κόμμα με την κοινωνία».

Υπογράμμισε, δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να «ενώσει όλον τον προοδευτικό κόσμο, σε μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία» και κάλεσε τον κόσμο του κόμματος να προσέλθει στο ανοικτό συνέδριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή