Κ. Πιερρακάκης: Τα κριτήρια για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ είναι τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη

Κ. Πιερρακάκης: Τα κριτήρια για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ είναι τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη

Για την ανάγκη μιας «ενιαίας στρατηγικής» για τα δημόσια πανεπιστήμια «την οποία ο νόμος υπηρετεί», έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας

58" χρόνος ανάγνωσης

Για την ανάγκη μιας «ενιαίας στρατηγικής», κυρίως για τα δημόσια πανεπιστήμια, «την οποία ο νόμος υπηρετεί», έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας ότι «το 80% των άρθρων του Νόμου αφορά το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε επίσης ότι «από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν επιτρέπει τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Με αυτόν τον τρόπο λύνουμε αυτή την ιστορική εκπαιδευτική ανορθογραφία, όπως είπε ο Πρωθυπουργός και ταυτόχρονα ανοίγουμε το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας περισσότερο, το διεθνοποιούμε».

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι «τα κριτήρια για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων είναι τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη».

Οσον αφορά τη χρηματοδότηση στο δημόσιο πανεπιστήμιο από τον κρατικό προϋπολογισμό ο οποίος έχει αυξηθεί κατά 50%» ο υπουργός σημείωσε ότι «700 εκατομμύρια ευρώ δίνονται μόνο για νέες φοιτητικές εστίες».

Σε ό,τι αφορά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε ότι «Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος και γιατί δεν θα ψηφίσει τα άρθρα για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πιστεύω ότι δεν έχουν διαβάσει τον Νόμο γιατί χρησιμοποίησαν ένα επιχείρημα ως λόγο καταψήφισης που είναι ο πυρήνας του Νόμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT