Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ομιλία Κασσελάκη πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ομιλία Κασσελάκη πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων

Το πότε, το πώς και το εάν τελικά θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές αναμένεται να μονοπωλήσουν την τέταρτη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου σήμερα Κυριακή

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη χθεσινή – ιδιαίτερα επεισοδιακή – ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., το πεδίο ξεκαθάρισε σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα της κ. Ολγας Γεροβασίλη, η οποία θα είναι τελικά η αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό που παραμένει αβέβαιο, ωστόσο, είναι το πότε, το πώς και το εάν τελικά αυτές θα διεξαχθούν, ζητήματα που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο κατά την τέταρτη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου σήμερα Κυριακή.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης ανακοίνωσε ότι άλλαξε την ώρα της σημερινής ομιλίας του στο Συνέδριο και ότι θα ανέβει στο βήμα πριν από τις ψηφοφορίες των συνέδρων.

Οπως ανέφερε χθες το kathimerini.gr, η κ. Γεροβασίλη, έπειτα από μια ομιλία που διακόπηκε από φωνές και αποδοκιμασίες, δήλωσε «παρούσα» ενόψει της νέας εσωκομματικής κάλπης για την εκλογή προέδρου, που είχε προαναγγείλει την περασμένη Πέμπτη ο κ. Κασσελάκης. Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε εκλογές με δύο «μονομάχους».

Παρ’ όλα αυτά, το ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη θα συμμετέχουν σε αυτές (ψηφιακά, με κάλπη ή υβριδικά), καθώς και η πρόταση για αναβολή τους -που μοιάζει να έχει απήχηση σε πολλούς συνέδρους-, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της τέταρτης και τελευταίας ημέρας του Συνεδρίου σήμερα.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Κασσελάκης εισηγήθηκε ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στις 10 Μαρτίου, παίρνοντας τον λόγο μετά την ομιλία Γεροβασίλη και δεσμευόμενος την ίδια στιγμή ότι θα παραμείνει στο κόμμα την επόμενη μέρα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στην ίδια παρέμβασή καλωσόρισε την Ολγα Γεροβασίλη σε αυτόν «τον ωραίο αγώνα».

Παράλληλα, η Ολγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι το Συνέδριο δεν είναι καταστατικό για να αλλάξει αυτή η πρόβλεψη, επομένως σήμερα Κυριακή το σώμα θα κρίνει μόνο εάν αυτές θα γίνουν ή όχι. Στα επί της διαδικασίας, όπως είπε, θα πρέπει να ακολουθηθούν όσα ακολουθήθηκαν στις εκλογές που ανέδειξαν τον Αλέξη Τσίπρα την άνοιξη του 2022 και τον Στέφανο Κασσελάκη τον Σεπτέμβριο του 2023.

Παρακολουθήστε ζωντανά την τέταρτη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT