Χ. Δούκας: Θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών

Χ. Δούκας: Θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών

«Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δεν θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων προσθέτοντας πως «μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή»

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισήγηση για τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μετά τις αντιδράσεις για το σβήσιμο των ονομάτων που είχαν γραφτεί έξω από τη Βουλή.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Δούκας σημειώνει πως «τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών δεν θα σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη», προσθέτοντας πως «μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή».

«Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μη σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη. Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως «ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης».

Την προαναγγελία του κ. Δούκα επιδοκίμασε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας πως «η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει την πρωτοβουλία».

Υπενθυμίζεται πως το σβήσιμο από συνεργείο του δήμου Αθηναίων, των ονομάτων των 57 νεκρών, που γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά έξω από τη Βουλή την Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης, Ρωξάνη Μπέη, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, προσθέτοντας ότι δεν έδωσε εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο ούτε ενημερώθηκε για την ενέργεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT