Θεωρείο: Ψάχνουν αντίδοτο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση της δύναμης των (ακρο)δεξιών κομμάτων μπορεί να εξηγεί και το γεγονός ότι κυβερνητική πηγή έλεγε στη στήλη πως ο πρωθυπουργός έχει στρέψει το βλέμμα του το τελευταίο διάστημα στο να βρει «μια καλή δεξιά υποψηφιότητα» που θα στελεχώσει το ευρωψηφοδέλτιο. Το «καλή δεξιά υποψηφιότητα» δεν μεταφράζεται μόνο σε ικανότητες, αλλά και σε αναγνωρισιμότητα, καθώς θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο γνωστό στο ευρύ κοινό. Την ίδια ώρα, το σχέδιο του Μαξίμου είναι πιο δεξιοί υπουργοί, όπως ο Μάκης Βορίδης, να επωμιστούν βασικό ρόλο στις περιοδείες που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα για τις ευρωεκλογές.

Ρεκόρ η άκρα Δεξιά

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει έναν σταθερό και αδιαπραγμάτευτο προσανατολισμό προς το κέντρο του πολιτικού φάσματος, δεν μπορεί ωστόσο να μην παρακολουθεί τι γίνεται στα δεξιά της. Ολες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το δεξί κέρας του πολιτικού συστήματος αυξάνει διαρκώς τις δυνάμεις του, με το άθροισμα των ποσοστών του να είναι εμφανώς υψηλότερο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος βρίσκεται πλέον στο κατώφλι διψήφιου ποσοστού, η Νίκη πλησιάζει το 4%, ενώ έχει κάνει την εμφάνισή του στις μετρήσεις και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου. Τα παραπάνω μαζί με τους Σπαρτιάτες αγγίζουν σχεδόν το 18%, ένα ποσοστό διόλου αμελητέο.

Oι εικόνες του Καρόλου

Την αιτία για την οποία ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε πνευματική υποστήριξη στη μάχη του κατά του καρκίνου από τον γέροντα Εφραίμ αναζητάει με δημοσίευμά της η εφημερίδα Telegraph. Η εφημερίδα εξηγεί πως, εκτός από τις πολλές επισκέψεις του βασιλιά στο Βατοπέδι, μεγάλο ρόλο έχει παίξει και ο πατέρας του Φίλιππος, ο οποίος μεγάλωσε στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία προτού ασπαστεί τον αγγλικανισμό, λίγο πριν από τον γάμο του με την πριγκίπισσα Ελισάβετ. Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία είναι πάντα με κάποιο τρόπο παρούσα στη ζωή του βασιλιά, αποκαλύπτοντας ότι στο σπίτι του στο Highgrove έχει μια συλλογή βυζαντινών εικόνων, πολλές από τις οποίες «προέρχονται από το Αγιον Ορος, τον ιερότερο τόπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Νέο Ποτάμι

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά και το συνέδριο τείνει να παγιωθεί. Η ισχύς του Στέφανου Κασσελάκη σε επίπεδο κόμματος είναι πλέον δεδομένη, καθώς την «πλατεία» του συνεδρίου την είχε φανερά με το μέρος του. Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κι άλλες κινήσεις ενίσχυσης της εσωκομματικής ισχύος του, θεωρείται μάλλον δεδομένη η τελική εσωκομματική επικράτησή του ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος. Και μετά, τι; Οι ψύχραιμες φωνές λένε πως η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα νέο Ποτάμι είναι ένα πιθανό σενάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή