Κασσελάκης: Δεν με βοήθησε ο Τσίπρας να εκλεγώ, κέρδισα με το σπαθί μου

Κασσελάκης: Δεν με βοήθησε ο Τσίπρας να εκλεγώ, κέρδισα με το σπαθί μου

Ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως προστατεύει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχει πολιτική ευθύνη που κανείς δεν έχει αναλάβει.

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη θέση του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και τους στόχους, αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

«Το όνειρό μου δεν είναι αυτό καθ’αυτό να γίνω πρωθυπουργός. Το όνειρό μου είναι να μπορέσω να προσφέρω στον τόπο» ανέφερε στην τηλεοπτική του συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 

«Ξέρω, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί για να ακολουθήσουν την πολιτική. Ένας από αυτούς κυβερνά τη χώρα αυτή τη στιγμή. Εγώ δεν ανήκω σ’αυτήν την κατηγορία» πρόσθεσε. 

Ερωτηθείς για την καταγγελία του πρωθυπουργού με αφορμή το αναρτημένο πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, πως είναι απαράδεκτο να εργαλειοποιεί μια εθνική τραγωδία, ο κ. Κασσελάκη τόνισε πως «είναι ντροπή του να κάνει αντιπολίτευση, αντί να επιτρέψει να υπάρξει μια προανακριτική στη Βουλή ώστε να μάθουμε ποιος έχει ποινικές ευθύνες. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να καλύψουμε όλο το διάστημα του ελληνικού σιδηροδρόμου- συμπεριλαμβανομένης και της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο προστατεύει το τζάκι Μητσοτάκη το τζάκι Καραμανλή; Αυτή τη στιγμή μας βλέπουν πολλές μανάδες. Και ρωτώ. Σκεφτείτε να ήταν το παιδί σας, το εγγόνι σας σ’αυτό το τρένο. Πώς θα αισθανόσασταν να προστατεύει ένας Μητσοτάκης έναν Καραμανλή;» διερωτήθηκε, προτρέποντας όλους τους γονείς να τηλεφωνήσουν τον βουλευτή της ΝΔ περιφέρειάς τους και να του ζητήσουν προανακριτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. 

«Μπορεί κανείς να πει κανείς την αλήθεια στον κόσμο; Υπάρχει πολιτική ευθύνη γι’αυτό το έγκλημα και κανείς δεν την έχει αναλάβει. Ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε πρώτα πόρισμα, μετά δεν μπορούσε μια συγγνώμη να πει και τώρα επανέρχεται» κατήγγειλε. 

«Η ιδέα για το πανό ήρθε από το γραφείο μου, εγώ την ενέκρινα. Το πανό θα μείνει εκεί για όσο χρειαστεί, κάθε χρόνο έως ότου υπάρξει δικαιοσύνη. Αυτό που μετράει είναι να υπάρξει απονομή  δικαιοσύνης για τις οικογένειες των θυμάτων. Είναι μεγάλες οι πληγές των συγγενών».

Ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε πως μέσω του Ελληνοαμερικανού εκδότη και πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη είχε ερωτηθεί αν ενδιαφερόταν για το υπουργείο Ναυτιλίας, απαντώντας αρνητικά.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «το 2015 έγιναν λάθη, ίσως και μεγάλα λάθη, όμως από το 2016 έως το 2019 έγινε πάρα πολύ μεγάλο έργο στην Ελλάδα». 

Ερωτηθείς για το τι ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός στο συνέδριο για την εκλογή προέδρου, ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει. «Δεν ξέρω τι ψήφισε, πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιο. Ήταν ουδέτερος. Τις ψήφους τις κέρδισα με το σπαθί μου. Δεν ήταν ποτέ πίσω από τον Κασσελάκη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν με βοήθησε. Τον έχω δει αρκετές φορές, με πρωτοβουλία και των δύο, έχουμε μιλήσει στο τηλέφωνο πολλές φορές. Μου έχει πει ότι θα μου δίνει τη δική του οπτική γωνία, γνωρίζοντας πως εγώ θα αποφασίζω».

Ο ίδιος εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας «έπρεπε να έχει έρθει στο συνέδριο, πληγώθηκε πολύς κόσμος που δεν ήρθε. Προσωπικά δεν με ενόχλησε, αν και δεν το περίμενα. Είμαι σκληρό καρύδι. Δεν είμαι συναισθηματικός. Έχω έναν σκοπό, να υπηρετήσω την κοινωνία. Αναμένω τα πάντα. Είμαι έτοιμος».

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT