Σαμάρας: Το τηλεφώνημα του Γ. Παπανδρέου και η χαμένη ευκαιρία

Σαμάρας: Το τηλεφώνημα του Γ. Παπανδρέου και η χαμένη ευκαιρία

Στο τηλεφώνημα που έλαβε από τον Γ. Παπανδρέου το 2011 προκείμενου να συγκυβερνήσουν αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τηλεφώνημα που έλαβε το 2011 από τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος του πρότεινε τότε να συγκυβερνήσουν, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη συζήτηση που είχε με τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά, στο συνέδριο με θέμα «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια Μετά», το οποίο συνδιοργανώνουν η Καθημερινή, το Μορφωτικό Iδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics.

Ο Αντώνης Σαμαράς που ρωτήθηκε από τον Αλέξη Παπαχελά αν το συγκεκριμένο τηλεφώνημα από τον Γιώργο Παπανδρέου, αποτέλεσε μια χαμένη ευκαιρία ή αν ήταν απλώς ένα «πυροτέχνημα», σχολίασε ότι τότε «ήταν μπροστά ένας από τους κορυφαίους συναδέλφους σας, ο Χρήστος Μεμής, γιατί ήταν σπίτι μου εκείνη ώρα καθώς κλείναμε μια συνέντευξη».

Τότε το τηλέφωνο χτύπησε και στην άλλη γραμμή του ακουστικού ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου: «Μου είπε ότι όλο αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να το ζήσει μόνος του και πως πρέπει να υπάρξει κάποια εξέλιξη. Η εξέλιξη αυτή αναγκαστικά σήμαινε μια συνύπαρξη με τη ΝΔ, η οποία τελικώς έγινε. Του είπα, -χοντρικά σας το λέω-, εντάξει. Είπε ότι θα έπαιρνε στις 7 το βράδυ να μου πει τη συνέχεια».

Στην ερώτηση του Αλ. Παπαχελά, αν είχαν ήδη συμφωνήσει τότε, σχετικά με την ανάληψη υπουργικών θέσεων, ο Αντ. Σαμαράς σχολίασε ότι «μου είπε πως πρέπει να το πει κι αυτός στο κόμμα του. Δεν πήρε ποτέ τηλέφωνο και μετά έγιναν όλες αυτές οι γνωστές καθυστερήσεις».

Αλ. Παπαχελάς: «Ηταν χαμένη ευκαιρία αυτό;»

Αντ. Σαμαράς: «Πιθανώς ναι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή