Α. Σαμαράς: Οι δανειστές τράβηξαν την πρίζα

Α. Σαμαράς: Οι δανειστές τράβηξαν την πρίζα

«Οι δανειστές είχαν αντιληφθεί ότι ο Κουβέλης δεν θα ψήφιζε για πρόεδρο, και ότι θα ερχόταν ο Τσίπρας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τρόικα τράβηξε το χαλί στην κυβέρνησή του

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη διακυβέρνησή του και την έξοδο από τα μνημόνια μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε πάνελ του συνεδρίου «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά»

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς, ρώτησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Σαμαρά: «Εχετε την αίσθηση ότι κάποια στιγμή οι δανειστές σας τράβηξαν την πρίζα καθώς ερχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να θεωρούσαν νομοτελειακά ότι θα συνέβαινε αυτό;».

«Είμαι πεπεισμένος ότι ήταν σίγουρο ότι βγαίναμε τελείως από το μνημόνιο, τον Φλεβάρη του 2015 αντί τον Ιούνιο του 2016. Η υπόθεση ήταν 900 εκατομμύρια ευρώ. Και για 900 εκατομμύρια ευρώ “κλοτσήσανε” [οι δανειστές]», απάντησε ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος και πάλι στους δανειστές ισχυρίστηκε πως «είχαν αντιληφθεί ότι ο Κουβέλης δεν θα ψήφιζε για πρόεδρο, και αφού δεν μπορούσαμε να βγάλουμε πρόεδρο, θα ερχόταν ο Τσίπρας, όπως έλεγαν οι σφυγμομετρήσεις».

«Δεν ήθελαν να δώσουν σε μένα, από πριν, την απελευθέρωση από τα μνημόνια και τα λεφτά ώστε να μην μπορεί μετά ο Τσίπρας έχοντας αυτά, να τους κάνει κουμάντο. Το λέω πολύ ωμά, αλλά αυτό είναι αλήθεια», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT