Κομοτηνή: Φετφάς για τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ από τον παράνομο μουφτή

Κομοτηνή: Φετφάς για τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ από τον παράνομο μουφτή

Το επιτίμιο αναγνώστηκε από τους ιμάμηδες σε όλα τα τζαμιά της Θρακης δίκην θρησκευτικής «τιμωρίας» για τη θετική ψήφο του βουλευτή στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φετφάς (επιτίμιο) εκδόθηκε σήμερα για τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ δίκην θρησκευτικής «τιμωρίας» για τη θετική ψήφο του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο φετφάς ήταν ενέργεια του παράνομου μουφτή Κομοτηνής Ιμραήμ Σερίφ και αναγνώστηκε από τους ιμάμηδες κατά τη σημερινή προσευχή της Παρασκευής σε όλα τα τζαμιά της μειονότητας στη Θρακη.

Σε αυτόν χρησιμοποιούνται σκληρές εκφράσεις εναντίον του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου και καλούνται οι πιστοί μουσουλμάνοι να διακόψουν κάθε επικοινωνία μαζί του –επ’ απειλή αμαρτήματος!– καταδικάζοντας τη θέση του ως ανίερη και προσβάλλουσα τη θρησκευτική του υπόσταση.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης», ο επιστημονικός συνεργάτης του κ. Ιλχάν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δάμων Δαμιανός χαρακτήρισε την ενέργεια του ψευδομουφτή ως «μία ακόμα απόπειρα πολιτικής και ηθικής εξόντωσής του στο πολιτικό και κοινωνικό σώμα της μειονότητας» η οποία, όπως υποστήριξε, «εκπορεύεται από κύκλους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και τους “δορυφόρους” τους στην περιοχή».

Οπως είπε: «Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε για την πολιτική και κοινωνική χειραφέτηση της μειονότητας, για την κοινωνική της απελευθέρωση, δεν θα σταματήσει μπροστά σε οποιαδήποτε απειλή, όσο επαίσχυντη και επικίνδυνη και αν είναι», υπογραμμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως «είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για την ελληνοτουρκική φιλία και την προσέγγιση των λαών, για την ευημερία και τον πλούτο της Θράκης, για την εξέλιξη της μειονότητας, για την ισονομία και την ισοπολιτεία».

 
 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή