Στον Ασπρόπυργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον Ασπρόπυργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και να ακούσει τα προβλήματά τους

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περιοχή του Ασπρόπυργου περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις πρώην εγκαταστάσεις της ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου θα δημιουργηθεί ένα νέο κέντρο logistics.

Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της περιοχής και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Κατά την περιοδεία του, ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν, μεταξύ άλλων, από τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.

«Κινητοποίηση πόρων 500 εκατ. ευρώ για τη Δυτική Αττική»

Απευθυνόμενος στους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας, εκπονήσαμε ένα ολιστικό πρόγραμμα παρεμβάσεων για τη Δυτική Αττική».

«Μόνο από την περιφέρεια θα κινητοποιήσουμε παραπάνω από 500 εκατ. ευρώ πόρων, εξασφαλισμένων πόρων, για μια σειρά από έργα τα οποία θα αλλάξουν την όψη της Δυτικής Αττικής», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα ζητήματα ασφάλειας και εγκληματικότητας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή θα ενισχυθεί περαιτέρω. «Θέλω να αισθάνεστε ότι είστε στο επίκεντρο της φροντίδας της Πολιτείας όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας και καθημερινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με το κέντρο logistics που θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της παλιάς Χαλυβουργίας, είπε πως θα πρόκειται για «ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα logistics στον κόσμο» και πως θα δημιουργήσει «παραπάνω από 1.000 θέσεις εργασίας». «Για να μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική, καλές δουλειές, καλοπληρωμένες δουλειές στα νέα παιδιά της Δυτικής Αττικής», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις ευρωεκλογές, λέγοντας πως «οι Βρυξέλλες είναι πιο κοντά στην Αθήνα απ’ ό,τι πολλές φορές νομίζουμε και αποφάσεις οι οποίες παίρνονται στις Βρυξέλλες, με τον τρόπο τους επηρεάζουν και αυτό το οποίο γίνεται στην Αθήνα, στη Δυτική Αττική, στον Ασπρόπυργο».

«Θυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι έχουμε αυτή τη φορά και τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου. Αυτό έχει μεγάλη αξία για ηλικιωμένους συμπολίτες μας, ανάπηρους συμπολίτες μας, νέους συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να θέλουν να δουλέψουν σεζόν, να είναι σε ένα νησί το καλοκαίρι και να μην μπορούν να επιστρέψουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους», είπε.

Στη Δυτική Αττική το μεγαλύτερο Logistics Hub

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας, όπου ξεναγήθηκε στο χώρο που αγοράστηκε από την HIG Capital προκειμένου να διαμορφωθεί σε ένα Trimodal Κέντρο Διαμετακομιστικού Εμπορίου, αφού θα συνδέεται με τα μεταφορικά δίκτυα τόσο από θάλασσα όσο και από στεριά, όπως και με το δίκτυο του ΟΣΕ.

Το συγκεκριμένο έργο, το πρώτο του είδους, καθιστά την Ελλαδα ως Logistics Hub και ανοίγει το δρόμο για να έρθουν στη χώρα εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν distributions centers για τις ευρωπαϊκές τους λειτουργίες, με λιμάνι εισόδου τον Πειραιά.

Παράλληλα σηματοδοτεί την προοπτική της ανάπλασης επιβαρυμένων βιομηχανικών χώρων. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία αποθηκών 180.000 τ.μ. και 20.000 τ.μ. συνοδων χωρων, με δυνατοτητα μεταποιητικων δρασεων. Η εφοδιαστική αλυσίδα συνεισφέρει σήμερα στην Ελλάδα περίπου το 10% του ΑΕΠ και απασχολεί 200 χιλιάδες εργαζόμενους.

Δείτε φωτογραφίες

Στον Ασπρόπυργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης-1

Στον Ασπρόπυργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης-2

Στον Ασπρόπυργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης-3

Φωτογραφίες: INTIME News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή