Ανδρέας Λοβέρδος: «Δημοκράτες» το όνομα του νέου κόμματος

Ανδρέας Λοβέρδος: «Δημοκράτες» το όνομα του νέου κόμματος

«Από τον Εβρο, εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, εδώ που τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, ανακοινώνω την ίδρυση του κόμματός μας»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση του νέου κόμματός του ανακοίνωσε μέσω social media ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Οπως γνωστοποίησε στο σχετικό βίντεο που ανήρτησε, το όνομα του κόμματος είναι «Δημοκράτες». 

«Συμπολίτες μου, από τον Εβρο, εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελλάδας, εδώ που τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, ανακοινώνω την ίδρυση του κόμματός μας. Το όνομά του, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ», σημειώνει ο ίδιος στο βίντεο διάρκειας περίπου ενάμισι λεπτού. 

Οπως τονίζει, πρόκειται για «για ένα κόμμα πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό. Είμαστε Ελληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Και θα παλέψουμε κι από εκεί για την πατρίδα μας, για την Ευρωπαϊκή Ενωση, για την Ευρώπη των πολιτών». 

Ο ίδιος κάνει μνεία στον ειδικό συμβολισμό του Εβρου, λέγοντας πως «δεν ξεκινάμε τυχαία από εδώ. Στέλνω ένα μήνυμα από ένα μετερίζι που οι Ελληνες φυλάμε Θερμοπύλες, που πρόσφατα, το 2020, αποκρούσαμε απόπειρα μιας εισβολής. Ενα μήνυμα φεύγει από εδώ και πηγαίνει σε όλους τους Ευρωπαίους: μόνο ενωμένοι και ασφαλείς θα παλέψουμε, θα αγωνιστούμε με επιτυχία για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης». 

Και καταλήγει: «Με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική, εμείς οι Δημοκράτες ξεκινάμε τον αγώνα. Για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT